Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

«Κλείδωσε» σε έξι δόσεις η καταβολή του ΕΝΦΙΑ - Μείωση αντικειμενικών σε 4.000 οικισμούς

Σε έξι δόσεις, τελικά, αποφάσισε η κυβέρνηση, να καταβληθεί ο ΕΝΦΙΑ. Η απόφαση ελήφθη σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα με τον πρωθυπουργό και τη συμμετοχή του Ευ. Βενιζέλου, του Γκίκα Χαρδούβελη και του Χρήστου Σταϊκούρα.




Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η πρώτη δόση θα καταβληθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου και η τελευταία δόση έως το τέλος Φεβρουαρίου 2015.

Στο υπουργείο Οικονομικών υπήρχαν σκέψεις και για έβδομη δόση, δηλαδή να μεταφερθεί ο φόρος έως και τον Μάρτιο, αλλά υπήρχε προβληματισμός ότι μεταφέρονται πολλά φορολογικά έσοδα του 2014 μέσα στο 2015.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες αλλαγές που αναμένονται θεωρείται δεδομένη η μείωση των αντικειμενικών τιμών σε οικόπεδα που βρίσκονται σε 4.000 οικισμούς εκτός αντικειμενικού συστήματος και το εκ νέου άνοιγμα της εφαρμογής Ε9 προκειμένου οι φορολογούμενοι να διορθώσουν τα λάθη που έχουν κάνει.

Νέο εκκαθαριστικό θα εκδοθεί στους περίπου 700.000 – 800.000 φορολογούμενους που έχουν οικόπεδα σε αυτούς τους οικισμούς και όλοι οι φορολογούμενοι θα πρέπει αν ελέγχουν το Ε9 για τυχόν λάθη. Για όσους προχωρήσουν σε διορθώσεις θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο το νέο εκκαθαριστικό. Ο κ. Χαρδούβελης είπε ότι θα τηρηθούν τα συμφωνηθέντα με την τρόικα ενώ για το αντιρατσιστικό αποφασίστηκε ότι θα συζητηθεί και θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα.

Η σύσκεψη του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Βενιζέλο ολοκληρώθηκε αφού έγινε συζήτηση και για τη στάση που θα κρατήσει η χώρα μας στη διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Ταυτόχρονα αναζητούνται ισοδύναμα για τις φοροελαφρύνσεις που το Μαξίμου επιθυμεί να ανακοινωθούν στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (επέκταση του μειωμένου ΦΠΑ στην εστίαση και σε άλλους κλάδους, μείωση της φορολογίας εισοδήματος, της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης και του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης μεταξύ άλλων), ώστε η τρόικα να μην μπορεί να φέρει αντιρρήσεις σε μία προαναγγελθείσα απόφαση της Αθήνας.

Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ με τον υπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Δένδια, για το θέμα των «κόκκινων» δανείων.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com