Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Σαφείς εντολές και οδηγίες για το θέμα της προστασίας των ζώων από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Στο πλαίσιο της νομοθετικής πρωτοβουλίας του Υπουργού Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια, για την αυστηροποίηση των ποινών που επιβάλλονται σε περιπτώσεις κακοποίησης ζώων και καθορίζονται από τον νόμο 4235/2014 (Α΄32), με εντολή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, εκδόθηκαν επικαιροποιημένες σαφείς οδηγίες και κατευθύνσεις, προς όλες τις Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας, οι οποίες αφορούν στην κατάλληλη διαχείριση και αντιμετώπιση του θέματος της προστασίας των ζώων.



Πιο συγκεκριμένα, οι ειδικότερες κατευθύνσεις και εντολές περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων:

· Την ανάληψη πρωτοβουλιών, σε συνεργασία με οικείους συλλόγους, φιλοζωικές εταιρείες και οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών σε θέματα προστασίας των ζώων.

· Μέριμνα για την ανάπτυξη από τους διοικούντες Αξιωματικούς, κατά τις συγκεντρώσεις του προσωπικού τους, του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου που αφορά στην προστασία των ζώων.

· Ολοκληρωμένη και εμπεριστατωμένη μελέτη και εφαρμογή της νομοθεσίας και των διαταγών που αφορούν στο αντικείμενο του θέματος.

· Εξειδίκευση των υπηρεσιακών ενεργειών με υποχρεωτική έκδοση ειδικότερων διαταγών, οδηγιών και κατευθύνσεων σε κάθε περίπτωση παράβασης της νομοθεσίας για την προστασία των ζώων.

· Την άσκηση συνεχούς εποπτείας και ελέγχου στις Αστυνομικές Υπηρεσίες που επιλαμβάνονται σε περιπτώσεις αδικημάτων αναφορικά με θανάτωση, βασανισμό ή κακοποίηση ζώων, για το σύννομο και έγκαιρο χειρισμό και την ολοκλήρωση των σχετικών προανακριτικών ενεργειών.

Είναι σαφές ότι η προστασία των ζώων και η ουσιαστική αντιμετώπιση περιστατικών κακοποίησής τους, αποτελεί ένα εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα για το Αρχηγείο της Ελληνική Αστυνομίας και ειδικότερα ως προς τον κατάλληλο χειρισμό υποθέσεων αυτού του είδους και την περιστολή του φαινομένου.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com