Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Ενα βήμα πίσω για τον ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ

Ένα βήμα πίσω κάνει το υπουργείο Οικονομικών, σχετικά με την καθιέρωση ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ, διαψεύδοντας τις σχετικές πληροφορίες οι οποίες προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις.




Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του «τα όσα λέγονται και γράφονται περί καθιέρωσης ενιαίου συντελεστή και κατάργησης μειωμένων φορολογικών συντελεστών δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Το υπουργείο Οικονομικών δεν επεξεργάζεται σχέδιο για επιβολή ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ, ούτε για κατάργηση των εξαιρέσεων που ισχύουν σήμερα».

Ωστόσο με βάση τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να παρουσιάσει «εντός του καλοκαιριού ένα σχέδιο μεταρρύθμισης του ΦΠΑ, να το νομοθετήσει έως τον

Οκτώβριο και να το θέσει σε ισχύ από την 1-1-2015».

Η ενοποίηση του ΦΠΑ στα επίπεδα του 19% ή 21% θα σήμαινε αύξηση της επιβάρυνσης σε ό,τι φορολογείται σήμερα με ΦΠΑ 13%, όπως είναι τα προϊόντα εστίασης, οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης και φυσικού αερίου, τα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς, τα κόμιστρα των ταξί, η ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη κ.α.

Από την άλλη πλευρά, όμως, θα μειωθούν οι τιμές κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες σε όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που σήμερα οι τιμές τους επιβαρύνονται με ΦΠΑ 23%.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com