Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Την Τρίτη το πρώτο ραντεβού στο Παρίσι

Πρωταγωνιστής την πρώτη ημέρα των συνομιλιών στο Παρίσι με την τρόικα, που ξεκινούν το απόγευμα της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, θα είναι το υπουργείο Οικονομικών, αφού τότε θα εξεταστούν αμιγώς ζητήματα που σχετίζονται με αυτό.




Εδώ, ανοικτά "μέτωπα" είναι, μεταξύ άλλων, η κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2015, σε συνδυασμό με το επίμαχο θέμα της επίτευξης συμφωνίας για το δημοσιονομικό κενό του 2015, οι δικαστικές αποφάσεις για τους ένστολους και τα ειδικά μισθολόγια, καθώς και τα φορολογικά.

Την Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου, στις συναντήσεις με την τρόικα θα κυριαρχήσουν τα θέματα των υπουργείων Εργασίας, Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με κυρίαρχα τα εργασιακά, το ασφαλιστικό, τις απολύσεις στο Δημόσιο και το νέο μισθολόγιο, τις ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια και το κρίσιμο ζήτημα των πλειστηριασμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πρωί της Πέμπτης αναμένεται να γίνει σύνοψη των διαπραγματεύσεων, ενώ το βράδυ της Πέμπτης η ελληνική αποστολή επιστρέφει στην Αθήνα. Πρέπει να σημειωθεί πως την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου, αναμένεται συνεδρίαση του EuroWorkingGroup όπου θα αποτιμηθούν τα αποτελέσματα των συνομιλιών, ενόψει του Eurogroup της 12ης Σεπτεμβρίου.

Η τρόικα αναμένεται στην Αθήνα προς τα τέλη Σεπτεμβρίου για να συνεχιστεί η αξιολόγηση σε όλα τα επίπεδα, με την Ελλάδα να προσβλέπει σε ολοκλήρωση της αξιολόγησης στο τέλος Οκτωβρίου.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com