Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

«Βόμβες» Ρακιντζή: Οι πολιτικοί παραβαίνουν τους κανόνες που οι ίδιοι έχουν θέσει

Παρεμβάσεις της πολιτικής τάξης στους κανόνες που «η ίδια έθεσε» για στελέχωση των επαρχιακών σχολείων και την κατασκευή εμπορικών καταστημάτων στην περιοχή του Σχοινιά κατήγγειλε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής.




Σχετικά με τον Σχοινιά, ο κ. Ρακιντζής στάθηκε σε τροπολογία που εισήχθη πρόσφατα και έδωσε πολύμηνη παράταση στην υπόθεση κατεδάφισης επτά καταστημάτων που χτίστηκαν παράνομα στον αιγιαλό.

Αναφερόμενος στην αποστολή αναπληρωτών καθηγητών σε σχολεία της επαρχίας, ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης τόνισε πως ορισμένοι διευθυντές σχολικών μονάδων φτιάχνουν εσκεμμένα μικρά τμήματα, κάτω από τον κανόνα των 25 μαθητών, με αποτέλεσμα να απαιτούνται περισσότεροι εκπαιδευτικοί για την κάλυψη των διδακτικών ωρών.

«Έτσι καταπολεμούμε την ανεργία, αλλά αυξάνεται το κόστος και εξαντλούνται τα κονδύλια», σημείωσε ο κ. Ρακιντζής, προσθέτοντας πως πρόκειται για τυπικό παράδειγμα κακής διαχείρισης πόρων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη.

Προσέθεσε μάλιστα πως ενώ υπάρχουν ορισμένα σχολεία όπου δεν υπάρχουν αρκετοί καθηγητές, σε άλλες μονάδες ο αριθμός των εκπαιδευτικών υπερβαίνει τον αριθμό των μαθητών.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com