Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Αποχώρησε από τα ηλεκτρονικά η Fourlis

Στην εταιρεία Ideal μεταβιβάστηκε ο τομέας χονδρικής πώλησης ηλεκτρικών ειδών του ομίλου Fourlis. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η παραπάνω συμφωνία έρχεται σε συνέχεια απόφασης της διοίκησης της Fourlis να αποχωρήσει από τον τομέα αυτό εντός του 2014 και να επικεντρωθεί ακόμη περισσότερο στον χώρο της λιανικής πώλησης, με την ανάπτυξη των καταστημάτων ΙΚΕΑ και Intersport.





Καταλυτικό ρόλο στην απόφασή της Fourlis, η οποία απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας με την Ideal φαίνεται πως έπαιξαν οι συνεχόμενες ζημίες, αλλά και η πτωτική πορεία που παρουσίαζαν οι πωλήσεις της συγκεκριμένης δραστηριότητας τα δύο τελευταία χρόνια.

Ειδικότερα, το 2013 οι πωλήσεις περιορίστηκαν στα 22,3 εκατ. ευρώ έναντι 24,1 εκατ. ευρώ το 2012 (-7,4%) ενώ οι ζημίες προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 2,2 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 2,9 εκατ. ευρώ το 2012.

Από την άλλη πλευρά, η Ideal ανέφερε ότι αναλαμβάνει τη διανομή και εμπορία των προϊόντων Liebherr, Korting, Brandt, MABE, καθώς και των απορροφητήρων «Fourlis» και υπογράμμισε πως βασισμένη στην πολυετή επιτυχημένη παρουσία στον χώρο της διανομής ηλεκτρονικών προϊόντων και έχοντας ήδη τη διανομή των τηλεοράσεων της Toshiba και προϊόντων άλλων διεθνών οίκων, έχει καταφέρει να έχει αυξημένες πωλήσεις παρά την κρίση στην οικονομία.

Επέκταση με e-shop
Στο μεταξύ, η Fourlis ανακοίνωσε χθες τη δημιουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος ΙΚΕΑ στη χώρα μας, εγκαινιάζοντας έτσι την παρουσία της αλυσίδας στον χώρο των ηλεκτρονικών πωλήσεων. Μέσα από αυτό, οι καταναλωτές μπορούν να αγοράσουν πάνω 6.000 προϊόντα της εταιρείας ΙΚΕΑ, ενώ η εξόφληση των αγορών τους μπορεί να γίνει μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, μέσω PayPal, αλλά και με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

Το ΙΚΕΑ e-shop, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, δημιουργήθηκε σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές της ΙΚΕΑ και τα προϊόντα που πωλούνται online έχουν τις ίδιες τιμές με αυτά που βρίσκονται στα φυσικά καταστήματα και τα κέντρα παραγγελιών και παραλαβών ΙΚΕΑ.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com