Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Εσοδα 3 δισ. από αποκρατικοποιήσεις

Στα 3 δισ. ανέρχονται τα συνολικά έσοδα του ΤΑΙΠΕΔ και κατ΄ επέκταση του ελληνικού δημοσίου από την υλοποίηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, όπως αναφέρεται στον απολογισμό του Ταμείου.



Παράλληλα, σημειώνεται ότι το σύνολο των ολοκληρωμένων συναλλαγών για τις οποίες μέρος αυτών δεν έχει εισπραχθεί ανέρχεται σε 4,9 δισ. ευρώ.

Τα οικονομικά αποτελέσματα β΄τρίμηνου του 2014 εμφανίζουν ζημίες ύψους 426.000, έναντι ζημιών 1,01 εκατ. ευρώ το α' τρίμηνο του έτους.

Όσον αφορά τα νέα έργα ιδιωτικοποιήσεων, εγκρίθηκαν τα τεύχη του διαγωνισμού για την πώληση δύο αεροσκαφών τύπου Airbus 340 και το τελικό σχέδιο της σύμβασης παραχώρησης για την αξιοποίηση της πρώτης ομάδας τουριστικών λιμένων (Άλιμος, Πόρος, Ύδρα, Νέα Επίδαυρος).

Επίσης, εγκρίθηκε το πλαίσιο διεθνούς διαγωνισμού σε μια φάση για την αξιοποίηση του ακινήτου Ξενία στον Καρτερό Ηρακλείου Κρήτης, που θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα.

Το Ξενία Καρτερού, έργο του αρχιτέκτονα Άρη Κωσταντινίδη, το οποίο κτίστηκε το 1966, παραμένει εγκαταλελειμμένο από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, ενώ έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο μνημείο. Το ακίνητο είναι συνολικής έκτασης 315 στρεμμάτων και γειτνιάζει με την πόλη και το αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com