Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Πρόστιμο 600.00 ευρώ από το ΕΣΠΑ για τη μετακίνηση νηπίων και βρεφών σε άλλους παιδικούς σταθμούς

Πρόστιμο 600.000 ευρώ επέβαλαν στο νομικό πρόσωπο της Δημοτικής Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Καβάλας οι ελεγκτές της αρμόδιας επιτροπής του ΕΣΠΑ για τη διαχείριση των κονδυλίων φιλοξενίας βρεφών και νηπίων στους παιδικούς σταθμούς.





Το πρόστιμο επιβλήθηκε επειδή, σύμφωνα με τους ελεγκτές, ορισμένα νήπια και βρέφη μετακινήθηκαν σε άλλους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Καβάλας από εκείνους που είχαν οριστεί από το πρόγραμμα και στο οποίο έπρεπε να φιλοξενηθούν.

Ο απερχόμενος πρόεδρος του νομικού προσώπου Λεωνίδας Παππάς δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι δεν πρόκειται ακριβώς για πρόστιμο, αλλά για μια δημοσιονομική προσαρμογή ποσού 616.000 ευρώ.

“Αυτό σημαίνει”, τονίζει ο κ. Παππάς, “ότι στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ δεν ήταν επιλέξιμες δαπάνες οι μετακινήσεις των παιδιών. Οι μετακινήσεις αυτές όμως έγιναν με μοναδικό κριτήριο την εξυπηρέτηση των δημοτών, οι οποίοι ζητούσαν να μεταφέρουν τα παιδιά τους σε σταθμούς πιο κοντά στις κατοικίες τους ή στις κατοικίες των παππούδων. Εξάλλου, αυτή είναι η ουσία, να διευκολυνθούν οι γονείς με τα παιδιά τους. Είναι παράλογο να ξεκινάει ένα γονιός να μεταφέρει το παιδί του σε παιδικό σταθμό στην άλλη γωνιά της πόλης διασχίζοντας κάθε πρωί όλο το κέντρο και να μην μπορεί να πάει το παιδί του στον παιδικό σταθμό που είναι δίπλα στο σπίτι του”.

“Αυτό είναι ένα πάγιο αίτημα της ΚΕΔΕ” συνεχίζει ο κ. Παππάς και προσθέτει: “μέχρι σήμερα δικαιώθηκαν πολλοί δήμοι της χώρας. Μάλιστα, εκδόθηκε και σχετική απάντηση από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης & Ανάπτυξης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) που επιτρέπει τις μετακινήσεις των παιδιών σε άλλον παιδικό σταθμό εφόσον δεν διαταράσσεται η λειτουργία του”.

Ο κ. Παππάς υποστήριξε ακόμα ότι όσοι διενέργησαν τον έλεγχο δεν είχαν εικόνα της πραγματικότητας που βιώνει μια οικογένεια με ένα ή και περισσότερα παιδιά.

Στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου συζητήθηκε το θέμα, η νέα δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα είπε πως ο Δήμος θα ασκήσει έφεση στο Ελεγκτικό Συνέδριο και, με κατάλληλο πολιτικό χειρισμό, θα επιδιωχθεί το να ξεπεραστεί το όλο θέμα.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com