Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Κίνα: Εφτιαξαν λωρίδες για πεζούς που δεν σταματούν να ...γράφουν μηνύματα στο κινητό τους!

Με τον εθισμό στα κινητά να λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις στην Κίνα, ακόμα και το περπάτημα γίνεται πλέον επικίνδυνο...





Ετσι, οι Αρχές στην πόλη Τζονγκίνγκ αποφάσισαν να λάβουν δραστικά μέτρα για την ασφάλεια των πεζών, δημιουργώντας ξεχωριστά πεζοδρόμια για αυτούς που δε λένε να αποχωριστούν το κινητό τους τηλέφωνο!

Την περασμένη εβδομάδα, η πόλη παρουσίασε μια ειδική λωρίδα για τους ανθρώπους που αγαπούν το βάδισμα αλλά θέλουν να χρησιμοποιούν ταυτόχρονα και το κινητό τους. «Κινητά τηλέφωνα: περπατήστε σε αυτή την λωρίδα με δική σας ευθύνη» είναι τυπωμένο με λευκά γράμματα. Στη διπλανή λωρίδα αντιθέτως διαβάζει κανείς «απαγορεύονται τα κινητά τηλέφωνα».

Οι αντιδράσεις των χρηστών του Weibo (αντίστοιχο του Twitter στην Κίνα) ήταν ποικίλες. «Είναι τόσο τεμπέλικος ο σχεδιασμός του. Δε θα έπρεπε η λωρίδα για χρήση κινητού να τοποθετηθεί μακρύτερα από το δρόμο; Δεν είναι καθόλου πρακτικό» έγραψε ένας χρήστης.

Ένας άλλος κατέκρινε την καινοτομία, γράφοντας: «Είναι απλά ακόμη μία μίμηση των ξένων εφευρέσεων» αναφερόμενος σε ένα παρόμοιο πείραμα που ξεκίνησε στην Ουάσινγκτον νωρίτερα φέτος. «Εκτός αυτού, φαίνεται πως λειτουργεί μόνο ως τουριστικό αξιοθέατο».

Ωστόσο, οι αξιωματούχοι στην Κίνα δήλωσαν πως οι λωρίδες αυτές θα υπενθυμίζουν στους πεζούς πως «είναι καλύτερα να μην παίζετε με το κινητό σας όσο περπατάτε».

Ο εθισμός στα κινητά τηλέφωνα έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στην Κίνα όπως και σε όλο τον κόσμο. Μια πρόσφατη έρευνα από το zhaopin.com, μια ιστοσελίδα προσλήψεων, απέδειξε πως το 80% των 10.000 εργαζομένων με κουστούμια που ρωτήθηκε παραδέχτηκε «σοβαρό εθισμό» με το τηλέφωνο.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com