Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ; Κλείνουν το «μαγαζί» και πάνε σπίτι τους

Τι πρέπει να γίνει άλλο σε αυτή τη χώρα, προκειμένου κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι να καταλάβουν ότι δεν είναι «παιδιά ενός ανώτερου θεού»;




Οι εργαζόμενοι στο Μετρό την περασμένη Τετάρτη πραγματοποίησαν γενική συνέλευση και για τον λόγο αυτό έκλεισαν το «μαγαζί» από τη 1 μ.μ. έως και τις 4 μ.μ. Και, βέβαια, ελάχιστοι πήγαν στη συνέλευση. Την ώρα, δηλαδή, που οι περισσότεροι εργαζόμενοι χρειάζονται αυτό το μέσο για επιστρέψουν στο σπίτι τους. Είναι προκλητικό να έχουν αυτό το προνόμιο οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο. Στον ιδιωτικό τομέα, οι γενικές συνελεύσεις γίνονται σε ημέρα αργίας. Η ταλαιπωρία της κοινωνίας είναι προφανώς ψιλά γράμματα για κάποιους.

Το ΤΑΙΠΕΔ έδειξε αποφασιστικότητα και δικαιώθηκε
Απόφαση με όφελος 35 εκατ.

Με επιτυχία οριστικοποιείται, όπως όλα δείχνουν, η παραχώρηση του δικαιώματος για το ιπποδρομιακό στοίχημα, από το ΤΑΙΠΕΔ στον ΟΠΑΠ αντί του ποσού των 40,5 εκατ. Ο διαγωνισμός είχε κηρυχθεί άγονος πρόσφατα και αυτό διότι του ύψος της μοναδικής προσφοράς που είχε κατατεθεί από την Intralot κρίθηκε μη ικανοποιητικό, αφού ήταν μόλις 5,25 εκατ. Κατά συνέπεια το ελληνικό δημόσιο ωφελήθηκε από την κίνηση αυτή κατά 35 εκατ. ευρώ. Και επειδή τα καλά θα πρέπει να λέγονται και όχι μόνο τα κακά, το ΤΑΙΠΕΔ δικαιώθηκε απόλυτα και ταυτόχρονα αφήνεται έκθετη η Intralot, η οποία προσπάθησε να αποκτήσει ένα δικαίωμα του Δημοσίου σε τιμή τουλάχιστον πολύ χαμηλή. Ας γίνει «φάρος» για το μέλλον αυτή η κίνηση.
Κλείνουν το «μαγαζί» και πάνε σπίτι τους

Μην παίζετε παιχνίδια με τις καταθέσεις
Επικίνδυνοι δρόμοι

Την εβδομάδα που πέρασε άνοιξε ένα θέμα που η συζήτηση και μόνο κάνει κακό. Η μόνη σοβαρή τοποθέτηση, όλων όσοι μίλησαν για το θέμα των καταθέσεων, ήταν αυτή του προεδρεύοντος στη Βουλή Γιάννη Δραγασάκη. Ο έμπειρος πολιτικός και κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ είπε «πάψτε να ασχολείστε με το θέμα, είτε θετικά, είτε αρνητικά». Κάποιοι, πρόσφατα ο Άδωνις Γεωργιάδης και στο παρελθόν στελέχη από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έκαναν πολιτική μέσα από τις καταθέσεις. Θα πρέπει να καταλάβουν επιτέλους, πως οποιαδήποτε κινητή αξία, μπορεί να φύγει από την Ελλάδα οποιαδήποτε στιγμή και να πάει οπουδήποτε. Γι' αυτό λοιπόν λοιπόν η σιωπή είναι «χρυσός».
Κλείνουν το «μαγαζί» και πάνε σπίτι τους

Μήπως να ξαναδούν την αριθμητική;
Υπερβολικά στοιχεία

Το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής έβγαλε την περασμένη Πέμπτη κάποια στοιχεία, που σύμφωνα με αυτά 6,3 εκατ. πολίτες της χώρας βρίσκονται ή απειλούνται να βρεθούν κάτω από το όριο της φτώχειας. Το όριο αυτό έχει οριστεί στα 432 ευρώ ανά άτομο και στα 908 ευρώ για μία τετραμελή οικογένεια. Έχουμε και λέμε. Υπάρχουν 3,5 εκατ. άνθρωποι που εργάζονται σύμφωνα με την Στατιστική, υπάρχουν 2,7 εκατ. συνταξιούχοι και περίπου μισό εκατομμύριο άνθρωποι που εργάζονται χωρίς να φαίνονται (μαύρη εργασία). Σύνολο 6,7 εκατ. Όλοι αυτοί πολύ δύσκολα βρίσκονται στα όρια της φτώχειας. Οι Έλληνες όντως περνούν δύσκολα, αλλά από το δύσκολα μέχρι τη φτώχεια υπάρχει μία απόσταση. Εκείνοι που πραγματικά υποφέρουν είναι οι άνεργοι. Εκτός και αν ανεβάσουμε το όριο της φτώχειας σε πιο ψηλά επίπεδα.
Κλείνουν το «μαγαζί» και πάνε σπίτι τους

Να απολύσουν οι άλλοι
Οι «δικοί» μας είναι καλοί!

Αυτή η κυβέρνηση προχωρεί σε πλειστηριασμό για το ποιος υπουργός δεν ... θα απολύσει. Ο ένας μετά τον άλλον λένε - σε ελεύθερη μετάφραση - ότι οι δικοί μου (εννοεί όσους υπαλλήλους ανήκουν με την ευρύτερη έννοια του όρου στο υπουργείο του) δεν θα απολυθούν, βρείτε από άλλους χώρους να απολύσετε. Την αρχή έκανε ο Ανδρέας Λοβέρδος και ακολούθησε ο Αργύρης Ντινόπουλος, Παιδείας και Εσωτερικών αντίστοιχα. Προφανώς όλοι έχουν αρχίσει να σκέπτονται τις εκλογές και σου λέει, πως θα πάρουμε ψήφο αν δεν μπορούμε να πούμε ότι ?εμείς αντισταθήκαμε δεν κάναμε απολύσεις?. Όμως κανείς δεν φαίνεται να σκέπτεται αν χρειάζεται ή όχι να γίνουν απολύσεις στο δημόσιο.
Κλείνουν το «μαγαζί» και πάνε σπίτι τους

Έχουμε χάσει την μπάλα
Οι νόμοι γίνονται για να εφαρμόζονται

Αυτά που γίνονται στην Ελλάδα δεν πρέπει να έχουν προηγούμενο και βέβαια πολύ δύσκολα τα βλέπεις σε χώρα του δυτικού κόσμου. Πως μπορεί αλλιώς να εξηγήσει κανείς ότι Βουλευτές αρνούνται εφαρμόσουν τους νόμους. Πρώτα ο Π. Καμμένος και μετά η Ρ. Δούρου (πρώην Βουλευτής) που έχουν ψηφιστεί από την Βουλή. Το να διαφωνείς με έναν νόμο είναι ιερό δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση να προσπαθήσεις με κάθε τρόπο να τον αλλάξεις. Αλλά μέχρι να συμβεί αυτό πρέπει να τον εφαρμόσεις. Και αλλοίμονο αν οι βουλευτές δεν το κάνουν. Τότε τι θα πρέπει να συμβεί με τους απλούς ανθρώπους; να εφαρμόζουν τους νόμους κατά το δοκούν; Χάθηκε κάθε έννοια σοβαρότητας.

Επιστρατεύουν τον φόβο για να μείνουν
«Παιχνίδια» με τα ομόλογα

Η πρόθεση της κυβέρνησης να κινήσει τη διαδικασία να απαγκιστρωθεί από τα δεσμά της τρόικας και ειδικά του ΔΝΤ, φαίνεται να έχει θορυβήσει τους διεθνείς οίκους και τους επενδυτές, με αποτέλεσμα το κόστος δανεισμού του Δημοσίου να έχει ανέβει αισθητά τις τελευταίες ημέρες. Το ΔΝΤ λέει πως «αν θέλετε να φύγουμε, θα φύγουμε». Ωστόσο είναι σαφές ότι όλο το παγκόσμιο σύστημα θέλει το ΔΝΤ να παραμείνει στην Ελλάδα. Κυρίως για λόγους ασφαλείας. Φοβούνται ότι μόνοι μας δεν θα τα καταφέρουμε και θα κάνουμε ξανά τα ίδια. Ωστόσο υπάρχει και ένα παγκόσμιο λόμπι που θέλει να έχει κάποια κράτη υπό τον διακριτικό έλεγχό του. Όμως τα «παιχνίδια» αυτά είναι επικίνδυνα και εν τέλει μπορούν να αποβούν εις βάρος της Ελλάδας, αλλά και των ίδιων των αγορών.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com