Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Οργιο παρατυπιών στις μονιμοποιήσεις υπαλλήλων σε δήμους και υπουργεία

Λαβράκια φαίνεται ότι βγάζουν οι επιθεωρητές που ελέγχουν την νομιμότητα των μετατροπών συμβάσεων σε δήμους και υπηρεσίες του δημοσίου.




Απίστευτες είναι οι παρατυπίες που βρίσκουν στις μονιμοποιήσεις όπως προκύπτει από τα πρώτα αποτελέσματα των ελέγχων των επιθεωρητών δημόσιας Διοίκησης.

Δεκάδες μετατροπές συμβάσεων έχουν εντοπιστεί με προβλήματα στον χρόνο προϋπηρεσίας και στην γνησιότητα των δικαιολογητικών των υπαλλήλων που μονιμοποιήθηκαν στους δήμους Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πειραιά Ασπροπύργου και Ρεθύμνου καθώς και στο υπουργείου Πολιτισμού.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις που αναφέρει το Εθνος, έχουν εντοπιστεί:

Στον Δήμο Ρεθύμνου από τον έλεγχο 98 συμβάσεων έχουν καταγραφεί, σε πρώτο στάδιο, προβλήματα σε 68 περιπτώσεις.
Στον Δήμο Ασπροπύργου υπάρχουν ενδείξεις για προβλήματα σε 126 περιπτώσεις από τις 420 συμβάσεις που ελέγχονται
Στο υπουργείο Πολιτισμού εντοπίζονται παρατυπίες σε 480 μονιμοποιήσεις από το σύνολο των 1.720 φακέλων που εξετάζονται.

Τα τελικά αποτελέσματα αναμένεται να ολοκληρωθούν μετά από αρκετές εβδομάδες, καθώς απαιτείται διασταύρωση της προϋπηρεσίας των υπαλλήλων από τα ασφαλιστικά ταμεία που έχουν καταβληθεί εργοδοτικές εισφορές.

Κινδυνεύουν όμως με απόλυση όσοι υπάλληλοι έχουν:

Ψευδή δικαιολογητικά για τον χρόνο προϋπηρεσίας από τον φορέα που έχουν υπηρετήσεις με αποτέλεσμα να μην καλύπτουν την προϋπόθεση του 18μήνου ή της 24μήνου προϋπηρεσίας που οδηγούσε στην μονιμότητας.
Εχουν καταγραφεί με διαφορετικές ειδικότητες στις συμβάσεις τους, γεγονός που πιστοποιεί ότι δεν κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις των υπηρεσιακών συμβουλίων.
Και όσοι έχουν καταθέσει πλαστά δικαιολογητικά για την μονιμοποίηση τους όπως πτυχία απολυτήρια Λυκείου κτλ

 
website counter
friend finderplentyoffish.com