Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

HΠΑ: Ετοιμάζουν «σούπερ» στρατιώτες με τις δυνάμεις του... Wolverine!

Φανταστείτε ένα στρατό, οι στρατιώτες του οποίου όταν τραυματίζονται θα μπορούν να έχουν δυνάμεις... αυτό-ίασης και θα μπορούν να αυτοθεραπεύονται στο πεδίο της μάχης. Κάτι σαν τις δυνάμεις του δημοφιλούς μεταλλαγμένου σούπερ-ήρωα Wolverine, από το κόμικς X-MEN της Marvel.




Μια τέτοια δυνατότητα ενδέχεται να ξεπεράσει πια τα όρια της επιστημονικής φαντασίας και να γίνει πραγματικότητα! Αυτό τουλάχιστον φιλοδοξεί να καταφέρει η Υπηρεσία Ανάπτυξης Προηγμένων Τεχνολογιών του αμερικανικού στρατού (DARPA), μέσω του νέου ερευνητικού προγράματος ElectRx.
Το ElectRX έχει ως στόχο τη δημιουργία μικροσκοπικών εμφυτευμάτων που θα ελέγχουν και θα παρακολουθούν τη λειτουργία των ζωτικών οργάνων ενός ανθρώπου και στην περίπτωση προβλήματος θα «παρεμβαίνουν» για την αντιμετώπιση και αποκατάστασή του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο οργανισμός μας διαθέτει μια σχετική λειτουργία, τη νευροδιαμόρφωση - ή νευροτροποποίηση - η οποία μέσω νευρώνων διευκολύνει την παρακολούθηση και τον έλεγχος του οργανισμού.
Οι επιστήμονες φιλοδοξούν να επεκτείνουν αυτή τη λειτουργία, μέσω της τεχνητής νευροδιαμόρφωσης, έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως θεραπεία στα όποια προβλήματα. Κάτι που μπορεί να επιτευχθεί μέσω της ηλεκτρικής διέγερσης συγκεκριμένων περιοχών στο νευρικό σύστημα, ή της παροχής υγρών στο σύστημα μέσω του νωτιαίου μυελού.
Ανάλογες συσγκευές υπάρχουν ήδη, όμως λόγω του μεγέθους τους δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εμφυτεύματα.
Στόχος των ειδικών είναι να δημιουργήσουν εμφυτεύματα που θα είναι τόσο μικρά ώστε να μπορούν να τοποθετηθούν στις απολήξεις των νευρώνων.
Φιλοδοξούν δε να το πετύχουν με μία διαδικασία τόσο απλή όσο μια ένεση...
Με τον τρόπο αυτό, τα εμφυτεύματα όχι μόνο θα εντοπίζουν άμεσα ένα πρόβλημα αλλά θα ξεκινούν ταυτόχρονα και τη διαδικασία αυτοθεραπείας.
Δυνατότητα που, εκτός από τον κλάδο της ιατρικής, δεν θα υπήρχε και στρατός στη Γη που να μην ήθελε να έχει στη διάθεσή του...


 
website counter
friend finderplentyoffish.com