Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

«On» σε κινητά και φορητές συσκευές καθ' όλη τη διάρκεια της πτήσης

Τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τις φορητές ηλεκτρονικές συσκευές τους (smartphones, tablets και φορητούς υπολογιστές) καθ' όλη τη διάρκεια μίας πτήσης, χωρίς, μάλιστα, να απαιτείται να τις θέτουν στο αποκαλούμενο “airplane mode”, θα έχουν οι επιβάτες των ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών μέσα στο επόμενο οκτάμηνο.




Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία για την Ασφάλεια της Αεροπλοϊας (European Aviation Safety Agency – EASA) ανακοίνωσε ότι επιτρέπει στις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες να αφήνουν τους επιβάτες τους να χρησιμοποιούν τις φορητές συσκευές τους καθ' όλη τη διάρκεια της πτήσης. Μέχρι τώρα, οι επιβάτες δεν μπορούσαν να χρησιμοποιούν smartphones, tablets, φορητούς υπολογιστές ή άλλες φορητές ηλεκτρονικές συσκευές κατά τη διάρκεια της απογείωσης, της προσγείωσης αλλά και της τροχιοδρόμησης, ενώ στο υπόλοιπο της πτήσης έπρεπε να έχουν τις συσκευές σε “airplane mode”. Όταν ενεργοποιείται το τελευταίο χαρακτηριστικό κλείνουν όλες οι ασύρματες συνδέσεις (δίκτυο κινητής τηλεωφωνίας, WiFi, Bluetooth).

Σύμφωνα με την EASA, οι αεροπορικές εταιρείες αναμένεται να αρχίσουν να αξιοποιούν τη νέα οδηγία εντός των επόμενων οκτώ μηνών.

Η απόφαση της EASA αναμένεται να οδηγήσει τις αεροπορικές εταιρείες να αρχίσουν να παρέχουν νέες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες κατά τη διάρκεια της πτήσης. Σημειωτέον πως ήδη ορισμένες αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν τη δυνατότητα για ασύρματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο κατά τη διάρκεια της πτήσης. Συνήθως, όμως, οι ευρωπαϊκές εταιρείες προσφέρουν τέτοιου είδους υπηρεσίες στις διηπειρωτικές ή τις υπερατλαντικές πτήσεις τους.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com