Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Μόδα κατά της... διαφθοράς - Δείτε το κοστούμι χωρίς τσέπες

Ένας γνωστός μόδιστρος της Παραγουάης λάνσαρε μια σειρά ανδρικών κοστουμιών χωρίς τσέπες —ούτε στο σακάκι, ούτε στο παντελόνι— με σκοπό να καταγγείλει την εκτεταμένη... διαφθορά στη χώρα.




"Ας εισάγουμε την εντιμότητα στη μόδα" και "Πρωτοποριακό ντιζάιν κατά της διαφθοράς" διαφημίζουν οι αφίσες στις εννέα μπουτίκ Robert. Το "κοστούμι Ιμπανιές" είναι το πιο πρόσφατο συνολάκι της κολεξιόν άνοιξης-καλοκαιριού. Το όνομά του προέρχεται από τον Χοσέ Μαρία Ιμπανιές, έναν βουλευτή του δεξιού κυβερνώντος Κόμματος Κολοράδο, που διώκεται για διαφθορά αφού παραδέχτηκε ότι είχε καταφέρει να πληρώνονται από το κοινοβούλιο οι οικιακές βοηθοί του.

Οι παραγγελίες αυξάνονται, διαβεβαίωσε ο σχεδιαστής Ρομπέρτο Εσπινόσα. Όπως υποστήριξε, πολλοί άνθρωποι που καλούνται σε εκδηλώσεις όπου θα συμμετέχουν και κρατικοί λειτουργοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να φορέσουν κοστούμι χωρίς τσέπες για να δηλώσουν κατ' αυτόν τον τρόπο ότι είναι αδιάφθοροι.

"Δεν μ' ενδιαφέρει καθόλου αν χάσω ορισμένους πελάτες από τον πολιτικό κόσμο. Ο οίκος αυτός ιδρύθηκε από τον πατέρα μου πριν από 70 χρόνια και ποτέ δεν μας έλειψαν οι πελάτες", υπογράμμισε ο Εσπινόσα, ο οποίος είναι επίσης ο επίσημος σχεδιαστής των στολών της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Παραγουάης.

Πριν από την περίπτωση του Ιμπανιές, μια άλλη υπόθεση διαφθοράς είχε προκαλέσει σάλο στη φτωχή χώρα της Νότιας Αμερικής: ο βουλευτής Βίκτορ Μπογάδο, που τότε ήταν και πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, πλήρωνε μέσω του κρατικού προϋπολογισμού την νταντά των παιδιών του και μάλιστα με το ποσό των 3.500 δολαρίων τον μήνα.

Ο μόδιστρος ετοιμάζεται να λανσάρει και μια αντίστοιχη σειρά πρετ-α-πορτέ για γυναίκες που θα φέρει την ονομασία "Κυρία Ιμπανιές", από τη σύζυγο του βουλευτή η οποία εμπλέκεται στο ίδιο σκάνδαλο




 
website counter
friend finderplentyoffish.com