Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Ε.Π.Α Θεσσαλονίκης: Αυτά είναι τα κριτήρια για να πάρετε το πρόγραμμα επιδότησης εσωτερικών εγκαταστάσεων φυσικού αερίου

Η Εταιρεία Παροχής Αερίου Θεσσαλονίκης Α.Ε. σας ενημερώνει ότι για το από τις 25/09/2014 ανακοινωθέν από τον Υπουργό ΠΕΚΑ Πρόγραμμα επιδότησης εσωτερικών εγκαταστάσεων με τίτλο «Αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου με συστήματα φυσικού αερίου σε κατοικίες» ισχύουν τα ακόλουθα.




Η εν λόγω Δράση εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) και ειδικότερα στην Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού και Εφαρμογής Δράσεων στους τομείς Ενέργειας, Φυσικού Πλούτου και Κλιματικής Αλλαγής (ΕΥΣΕΔ ΕΝ/ΚΑ).

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο σχέδιο της Δράσης, που δόθηκε σε διαβούλευση κατά την ημερομηνία ανακοίνωσής της, η ΕΠΑ Θεσσαλονίκης θα αποτελεί τον Φορέα διαχείρισης του προγράμματος, δηλαδή τον Φορέα υποδοχής και ελέγχου των σχετικών αιτήσεων, πιστοποίησης της κατασκευής της εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου και καταβολής της χρηματοδότησης στους Αναδόχους των ωφελούμενων καταναλωτών.

Τα βασικά δεδομένα που το σχέδιο της Δράσης περιγράφει για να είναι μια αίτηση επιλέξιμη και να μπορεί να λάβει την επιχορήγηση, είναι τα εξής :
• Το ακίνητο (μονοκατοικία, πολυκατοικία, ή διαμέρισμα) να αντικαθιστά σύστημα θέρμανσης Πετρελαίου με σύστημα Φυσικού Αερίου.
• Το ακίνητο να έχει Οικιακή Χρήση και να βρίσκεται σε Τιμή Ζώνης χαμηλότερη ή ίση των 2.500 €/m2.
• Το ακίνητο να διαθέτει Οικοδομική Άδεια, ή αντίστοιχο νομιμοποιητικό έγγραφο.
• Το ακίνητο να βρίσκεται σε ενεργό δίκτυο φυσικού αερίου, με δυνατότητα τροφοδότησης από την ΕΠΑ.
• Το ακίνητο θα πρέπει να έχει σύμβαση σύνδεσης και παροχής φυσικού αερίου μετά την ημερομηνία ανακοίνωσης της δράσης (25/09/2014).

Η επίσημη έναρξη του προγράμματος για λήψη Αιτήσεων και δικαιολογητικών από την ΕΠΑ θα καθοριστεί από το ΥΠΕΚΑ, μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων νομοθετικών και διαδικαστικών εκκρεμοτήτων.

Οι πελάτες της ΕΠΑ θα ενημερωθούν σχετικά για την προσκόμιση των εντύπων Αίτησης και λοιπών δικαιολογητικών (με την οριστικοποίησή τους από το ΥΠΕΚΑ) τόσο τηλεφωνικά, όσο και μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και της Εταιρικής Ιστοσελίδας.

Οφείλουμε να τονίσουμε ότι η σύνδεση ενός Πελάτη με το δίκτυο φυσικού αερίου αποτελεί μια διακριτή διαδικασία από αυτήν της ένταξής του στο εν λόγω πρόγραμμα επιδοτήσεων και αποτελεί αποκλειστική ευθύνη του Πελάτη η επιλογή της σύναψης σχετικής Σύμβασης Σύνδεσης και Παροχής Φυσικού Αερίου. Κατά τα λοιπά ισχύουν ως έχουν οι Εταιρικές διαδικασίες και οι Γενικοί Όροι Συναλλαγών της ΕΠΑ.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com