Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

«Βόμβα» Ζήγρα κατά Τσοχατζόπουλου: «Οι μίζες κοιμούνται στην Ελβετία»

Σε βασικό μάρτυρα κατηγορίας στην υπόθεση του Ακη Τσοχατζόπουλου έχει μετατραπεί, όπως όλα δείχνουν, ο εξάδελφος του πρώην υπουργού Νίκος Ζήγρας.




Οπως υποστήριξε ο Ν. Ζήγρας, σε συνέντευξή του στον Alpha, οι περισσότεροι στο ΠΑΣΟΚ γνώριζαν την οικονομική επιφάνεια του Τσοχατζόπουλου και ήξεραν για τις μίζες.
«Είναι γνωστά τοις πάσι αυτά, ακόμη και στο υπουργείο που ήταν. Εδινε χρήματα σε βουλευτές όποτε είχαν ανάγκη» υποστηρίζει και ισχυρίζεται ότι είχε δει με τα ίδια του τα μάτια συναλλαγή με πολιτικό.
Ο Ν. Ζήγρας μίλησε για τα τελευταία χρήματα που είχε αναλάβει να μεταφέρει από μία θυρίδα στην Ελβετία σε μία άλλη. Επρόκειτο για το ποσό των 400 χιλιάδων δολαρίων που εντόπισαν οι ελβετικές Αρχές σε θυρίδα της Credit Suisse.
Όπως είπε, τα χρήματα αυτά προορίζονταν για την πρώτη σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου, τη Γκούντρουν, ενώ ανέφερε ότι οι Αρχές βρήκαν επίσης ένα ιδιόχειρο σημείωμα της κόρης τους, της Αρετής, που έγραφε «άνοιξα τη θυρίδα και πήρα 40.000$».
Σύμφωνα πάντα με τον Ζήγρα, παραλήπτες των χρημάτων αυτών ήταν οι Ακης Τσοχατζόπουλος και Γιάννης Σμπώκος.
«Εκεί γινόταν η μοιρασιά μεταξύ τους» ισχυρίστηκε, προσθέτοντας ότι ο πρώην υπουργός ζητούσε εναγωνίως τα χρήματά του από τον Σμπώκο.
Στη διήγησή του, ο Ζήγρας υποστηρίζει ότι ο Τσοχατζόπουλος εμπλέκει τον επιχειρηματία Γ. Σαχπασίδη (στο όνομα του οποίου ήταν η offshore στην οποία ανήκε το σπίτι στην Δ. Αρεοπαγίτου) και τον στέλνει στην Ελβετία για να εντοπίσει τα χρήματα από τις μίζες.
«Μου είπε ο Ακης ότι έστειλε τον Σαχπασίδη στην Ελβετία και ότι επιτέλους εντόπισε τα χρήματα. Είναι στη Γενεύη στη UBS. Εχω την εντύπωση ότι αυτά κοιμούνται ακόμη εκεί...».


 
website counter
friend finderplentyoffish.com