Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Αρειος Πάγος: Αθώοι οριστικά και αμετάκλητα οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Μανωλάδας

Οριστική και αμετάκλητη είναι η αθώωση των κατηγορουμένων για την υπόθεση της Νέας Μανωλάδας, καθώς ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι δεν συντρέχει λόγος να ασκηθεί αναίρεση κατά της ομόφωνης αθωωτικής ετυμηγορίας.




Ο αντεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου Κωνσταντίνος Παρασκευαΐδης έκρινε ότι δεν πρέπει να ασκηθεί αναίρεση ως προς το αθωωτικό σκέλος της ιστορίας, γεγονός που συνεπάγεται πως οι κατηγορούμενοι δεν θα ξανακαθίσουν στο εδώλιο και δεν θα λογοδοτήσουν εκ νέου για την αιματηρή επίθεση εναντίον μεταναστών τον Απρίλιο του 2013.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Πάτρας ομόφωνα - τέσσερις ένορκοι και τρεις τακτικοί δικαστές - είχαν αθωώσει τους φερόμενους ως βασικούς κατηγορούμενους σε βάρος των οποίων είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για βαριά κακουργήματα.

Αντίθετα, ένοχοι κρίθηκαν οι δύο άλλοι κατηγορούμενοι και ειδικότερα για το αδίκημα της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο ένας και για απλή συνέργεια σε πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο δεύτερος.

Από την πλευρά της, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη παρενέβη στην υπόθεση, ζητώντας από το ΜΟΔ Πατρών να διαβιβάσει αντίγραφο της επίμαχης απόφασης, προκειμένου να κριθεί εάν συντρέχει περίπτωση να ασκηθεί αναίρεσης,ενώ στο διάστημα που μεσολάβησε ζήτησαν το ίδιο με αίτησή τους και εμπλεκόμενοι μετανάστες.

Ωστόσο, ο αντεισαγγελέας του Α.Π έκρινε ότι δεν υπάρχει λόγος να ασκηθεί αναίρεση στην απόφαση του ΜΟΔ της Πάτρας, καθώς έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, αλλά υπήρξε και ορθή εφαρμογή της νομοθεσίας από την πλευρά των δικαστών.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com