Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Κτηματολόγιο: Παράταση δηλώσεων σε Κοζάνη, Αργολίδα και Αρκαδία

Σε νέα παράταση προθεσμίας υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας προχωρά η Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση Α.Ε. για τον νομό Κοζάνης και τις περιοχές Αργολίδας και Αρκαδίας.




Καταληκτική ημερομηνία ορίζεται η 7η Ιανουαρίου προκειμένου να συλλεχθούν συνολικά 400 χιλ. δηλώσεις ιδιοκτησίας από τον Νομό Κοζάνης και περίπου 120 χιλ. δηλώσεις στους Νομούς Αργολίδας και Αρκαδίας. Η συλλογή αφορά το υπόλοιπο των νομών, που δεν συμμετείχαν στην προηγούμενη γενιά κτηματογράφησης, περιλαμβάνοντας έτσι συνολικά 11 ΟΤΑ του καλλικρατικού δήμου Ναυπλιέων, 8 ΟΤΑ του καλλικρατικού δήμου Άργους-Μυκηνών και το υπόλοιπο του Νομού Κοζάνης.




Για την υποβολή της δήλωσης ιδιοκτησίας στο Κτηματολόγιο, η διαδικασία είναι απλή και στα έγγραφα που χρειάζεται να καταθέσουν οι πολίτες απαραίτητο είναι να γνωρίζουν την τοποθεσία του ακινήτου τους, ώστε να εντοπίζεται επάνω στους χάρτες. Κι αυτό γιατί, πολλές φορές, η περιγραφή του ακινήτου στον τίτλο ιδιοκτησίας δεν είναι επαρκής για τον εντοπισμό του. Στα απαραίτητα δικαιολογητικά για την υποβολή δήλωσης ιδιοκτησίας, εκτός από το έντυπο της δήλωσης (Δήλωση του ν.2308/95) -που οι πολίτες μπορούν να το προμηθευτούν από τα γραφεία Κτηματογράφησης- θα χρειαστεί να καταθέσουν:


α) Απλό φωτοαντίγραφο του τίτλου που τεκμηριώνει το δικαίωμά (π.χ. συμβόλαιο)


β) Απλό φωτοαντίγραφο του πιστοποιητικού μετεγγραφής του


γ) Τυχόν τοπογραφικό διάγραμμα του ακινήτου


δ) Απλό φωτοαντίγραφο δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου




Στην περίπτωση που το δικαίωμα έχει αποκτηθεί με χρησικτησία, εφόσον δεν υπάρχει σχετική δικαστική απόφαση, θα χρειαστεί να υποβάλονται διάφορα έγγραφα που αποδεικνύουν τη χρησικτησία (π.χ. λογαριασμοί ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ, μισθωτήρια, αποδεικτικά επιδότησης, πράξη αναγνώρισης ορίων, κ.λπ.).


 
website counter
friend finderplentyoffish.com