Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Αθανασίου: Σκληρή απάντηση στη Ζωή Κωνσταντοπούλου για την υπόθεση της Siemens

Στις δηλώσεις της υπεύθυνης βουλευτού επί θεμάτων Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωής Κωνσταντοπούλου, για την υπόθεση της Siemens, απαντά με δήλωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαρ. Αθανασίου.




Η κ. Κωνσταντοπούλου στη δήλωσή της, είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η υπόθεση Siemens αποτελεί ζωντανή απόδειξη της διαχρονικής διαφθοράς των συγκυβερνώντων σήμερα κομμάτων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και της ενεργού, μέχρι και σήμερα, διαπλοκής τους με εταιρείες- διαφθορείς». Ακόμη, η κ. Κωνσταντοπούλου είχε αναφέρει ότι «η σημερινή συγκυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει γιατί εξακολουθεί να μην διεκδικεί την πλήρη αποζημίωση του ελληνικού Δημοσίου από την τεράστια ζημία που προκάλεσε η Siemens και η οποία προσδιορίσθηκε στα 2 δισ. ευρώ από τη διακομματική Επιτροπή της Βουλής».
Απαντώντας στα όσα είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αθανασίου, αναφέρει: «Μέχρι πρότινος οι "Κασσάνδρες" του ΣΥΡΙΖΑ δήλωναν δημόσια ότι η υπόθεση Siemens "θάφτηκε", "παραπέμφθηκε στις καλένδες" κ.ά., ως αποτέλεσμα γενικευμένης διαπλοκής. Για μία ακόμη φορά οι υπονομευτές του Κράτους Δικαίου και των παραδόσεων της ελληνικής Δικαιοσύνης διαψεύδονται. Η υπόθεση Siemens αποδεικνύει τη βούληση της κυβέρνησης για πλήρη διαλεύκανση όλων των υποθέσεων, που έχουν σχέση με διασπάθιση δημοσίου χρήματος και διαφθορά κρατικών αξιωματούχων, προς κάθε, αδιακρίτως, κατεύθυνση. Η υπόθεση Siemens καταδεικνύει την αποφασιστικότητα της Ελληνικής Δικαιοσύνης να διερευνήσει σε βάθος, με νηφαλιότητα και ψυχραιμία, κάθε υπόθεση διαφθοράς, έχοντας στα χέρια της δυνατό οπλοστάσιο, που αυτή η Κυβέρνηση έχει θεσμοθετήσει».
Και συνεχίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης: «Αντιλαμβανόμεθα την απογοήτευση του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί διακαώς επιθυμούσε την αρχειοθέτηση της υπόθεσης για να επιδίδεται σε ασκήσεις εντυπώσεων. Ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι αυτή η κυβέρνηση βάζει πολύ βαθιά το μαχαίρι για να αποκόψει οτιδήποτε σάπιο στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αναλογισθεί για την ποιότητα των "μεταγραφών" του».
Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης έθεσε και τα εξής: «Όσον αφορά το πρόσφατο νομοσχέδιο για την απόδοση στο Δημόσιο των κλεμμένων, ας πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ θέση: Θέλει την επιστροφή τους ή όχι; Συμφωνούν οι βουλευτές του στη ρύθμιση ή θα συρθούν, ως συνήθως, σε προδιαγεγραμμένες αποφάσεις;».

 
website counter
friend finderplentyoffish.com