Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Περιουσία 4,1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων έχουν οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου

Στο αστρονομικό ποσό των 4,1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, ανήλθε η περιουσία των 400 πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη.




Μάλιστα η περιουσία τους, παρά τη γενικότερη κρίση, αυξήθηκε το 2014 μόλις... 92 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με τον πίνακα του Bloomberg, ο μεγαλύτερος κερδισμένος ήταν ο συνιδρυτής της κινεζικής εταιρίας ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba, Τζακ Μα, καθώς μετά τη δημόσια εγγραφή της τον περασμένο Σεπτέμβριο, είδε την τιμή της μετοχής να ενισχύεται κατά 56% και το δικό του μερίδιο να μεγαλώνει κατά 25,1 δις δολάρια, για να φτάσει στα 28,7 δις, ποσό που του επιτρέπει να ελπίζει ότι σύντομα θα βρίσκεται ανάμεσα στους 20 πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη. Συνολικά και μαζί με τον Μα, αξίζει να σημειωθεί ότι οι 10 πλουσιότεροι Κινέζοι αύξησαν φέτος την περιουσία τους κατά 48 δις δολάρια.

Στη λίστα των πλουσιότερων την πρωτιά διατηρεί και φέτος ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, με περιουσία 87,6 δις δολαρίων, αυξημένη μάλιστα κατά 9,1 δις φέτος. Εξαιρετικές επιδόσεις κατέγραψε, επίσης, ο Γουόρεν Μπάφετ, ο οποίος ξεπέρασε τον Κάρλος Σλιμ και είναι πλέον ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος καθώς η περιουσία του να αυξήθηκε κατά 13,7 δις δολάρια. Κάτι ανάλογο συνέβη και με τον ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, που προσέθεσε στο δικό του θησαυροφυλάκιο 10,6 δις.
Περιουσία 4,1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων έχουν οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου - Δείτε ποιοι είναι οι κερδισμένοι του 2014

Φέτος το Facebook έκανε αρκετά βήματα προόδου στο θέμα της κινητής τηλεφωνίας, μιας και το μάρκετιγκ της εταιρείας επεκτάθηκε σε εφαρμογές και βίντεο. Επίσης, η εγκατάσταση του Facebook στο Instagram το 2012 έφερε καρπούς 1.000.000.000 δολαρίων.

Σημαντικές είναι οι εξελίξεις στις τάξεις των Ρώσων ολιγαρχών, εξαιτίας των διεθνών κυρώσεων και των ανακατατάξεων στις γραμμές τους. Έτσι, ο Βλαντιμίρ Εφτουσένκοφ, κάποτε 14ος πλουισότερος άνθρωπος στη χώρα που τον Σεπτέμβριο βρέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό, έχασε το 80% της περιουσίας του. Πλέον, ο πλουσιότερος Ρώσος είναι Βίκτορ Βέκσελμπεργκ με 14,1 δις δολάρια, καθώς ξεπέρασε τον Άλιστερ Ουσμάνοφ, ο οποίος από τον Ιούνιο έχασε το 32% της περιουσίας του. Από τους λίγους κερδισμένους Ρώσους για το 2014 είναι ο μεγιστάνας του ατσαλιού Όλεγκ Ντεριπάσκα, καθώς οι μετοχές της εισηγμένης στο Χονγκ Κονγκ Rusal ενισχύθηκαν κατά 122% και η περιουσία του φτάνει πλέον τα 8,2 δις δολάρια.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com