Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Τι επιπτώσεις θα μπορούσε να έχει η προκήρυξη εκλογών στην ισοτιμία ευρώ/δολαρίου

Μετά την προκήρυξη εκλογών στις 25 Ιανουαρίου, οι μεγάλες επενδυτικές τράπεζες προσπαθούν να προβλέψουν τον αντίκτυπο που θα έχουν στην ισοτιμία ευρώ/δολαρίου (EUR/USD).




UBS

Το βασικό πτωτικό σενάριο της UBS για την ισοτιμία βασίζεται στην υπόθεση ότι το 2015, οι νομισματικές πολιτικές μεταξύ της Fed και της ΕΚΤ, θα έχουν σημαντική απόκλιση. Όμως, οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα, επαναφέρουν το πολιτικό ρίσκο και αυτό θα μπορούσε να επιταχύνει την πτώση του ευρώ εντός των επομένων δυο μηνών.

Σύμφωνα με τη UBS, σε αυτές τις συνθήκες έχουμε ξαναβρεθεί το 2012 όταν και οι διπλές ελληνικές εκλογές (Μάιο και Ιούνιο), οδήγησαν την ισοτιμία από τα 1,3100 στα 1,2041, όπως φαίνεται και στο παρακάτω γράφημα.



ΑΝΖ Bank

Είτε πρόκειται για Grexit είτε πρόκειται για μια γενικότερη αύξηση των ανησυχιών σχετικά με τη σταθερότητα της Ευρωζώνης, σημαίνει ότι έχουμε και πάλι αύξηση του κινδύνου και αυτό είναι κάτι που τόσο η ΕΚΤ όσο και η ΕΕ στο σύνολό τους, επιθυμούν να μη λάβει μεγάλες διαστάσεις.

Σε κάθε περίπτωση, η αβεβαιότητα στην Ελλάδα αυξάνει την απαισιοδοξία για το EUR/USD και κάθε βραχυπρόθεσμη ανοδική αντίδραση αναμένεται να οδηγήσει σε νέες ευκαιρίες πωλήσεων.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com