Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Αυστηρή προειδοποίηση Αντ. Σαμαρά: « Οσοι ψηφίσουν παρών θα έχουν την ευθύνη και θα τους θυμάται ο λαός και κυρίως η ιστορία»

«Η άρνηση εκλογής Προέδρου σημαίνει πολιτικό εκβιασμό» τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη συνέντευξη που παραχώρησε στη NEΡΙΤ και προειδοποίησε: «Αν εκλέξουμε Πρόεδρο θα έχουμε σπρώξει τη χώρα έξω απ' την κρίση. Αν δεν ψηφίσουμε Πρόεδρο, όλοι όσοι ψηφίσουν παρών θα έχουν την ευθύνη και θα τους θυμάται ο λαός και κυρίως η ιστορία».




«Άρνηση εκλογής Προέδρου στην τρίτη εκλογή σημαίνει ταύτιση με το δίδυμο Τσίπρα Καμμένου. Κανένας βουλευτής δεν δικαιούται μετά να πει δεν ήξερα», τόνισε ο κ. Σαμαράς στη συνέντευξή του στους δημοσιογράφους Γιάννη Τρουπή και Γιώργο Ευθυμίου. Επισήμανε πως ο «ο λαός δεν θέλει εκλογές» και συμπλήρωσε: «Κάνω τα πάντα για να βγει Πρόεδρος και να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές γιατί αυτό επιβάλλει το εθνικό συμφέρον».
«Φτύσαμε αίμα για να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια, υπογράμμισε, ενώ έκανε λόγο για θανάσιμους κινδύνους από ανόητα νταϊλίκια, όπως ανέφερε, που θα μας φέρουν σε σύγκρουση με τους εταίρους μας. Οσοι τα επιδιώκουν αυτά είτε είναι ανόητοι, είτε εξυπηρετούν συμφέροντα» ανέφερε.
Ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, κατηγορώντας το δίδυμο Τσίπρα - Καμμένου ότι σέρνουν τη χώρα σε εκλογές, παρά την αντίθετη λαϊκή βούληση και υποστηρίζοντας ότι «ποτέ στην Ελλάδα δεν δηλητηριάστηκε τόσο πολύ το κλίμα σε προεδρική εκλογή». Οσον αφορά την υπόθεση Χαϊκάλη, τόνισε ότι «είδαμε μια συμμορία πολιτικών εκβιασμών», ενώ επισήμανε ότι «ο κ. Τσίπρας έδινε συγχαρητήρια στον κ. Χαϊκάλη, την ώρα που ο κ. Γλέζος ζητούσε να μην μπουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ».
Σε σαφή αναφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Ελληνας πρωθυπουργός χαρακτήρισε ανεύθυνους αυτούς που λένε ότι θα χορέψουν τις αγορές στο ταψί, ενώ υποστήριξε ότι «όσο περισσότερο ακούν τον ΣΥΡΙΖΑ τόσο περισσότερο φρίττουν». «Αυτό που λέει ο Τσίπρας ότι θα κάνει αποτελεί τον ορισμό του πιστωτικού γεγονότος» πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς, επισημαίνοντας ότι «η κατάργηση των εφαρμοστικών νόμων, των μεταρρυθμίσεων, το να μην πληρώνεις τους τόκους, είναι μονομερής ενέργεια.
Μιλώντας για τα δημοσιεύματα από το εξωτερικό ο πρωθυπουργός είπε: «Εδώ μεγάλες χώρες τρέμουν μην υποβαθμιστούν και παίρνουν μέτρα. Και δικοί μας ανεύθυνοι απειλούν ότι θα χορέψουν τις αγορές στο ταψί. Αυτό που λέει ότι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τον ορισμό του πιστωτικού γεγονότος. Όπως το να μην πληρώνουν τους τόκους από τα χρέη. Αν ανατρέψει τις μεταρρυθμίσεις οι αγορές δε θα μας δανείζουν».
Ολο το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι μονομερείς ενέργειες, είπε ο κ. Σαμαράς λέγοντας ότι είναι εξωπραγματικό να χρησιμοποιείς τα λεφτά του ΤΧΣ για παροχές. Είναι μια τεράστια σύγκρουση με όλη την Ευρώπη.
Αναφερόμενος στις πρόωρες εκλογές ο πρωθυπουργός είπε ότι πιστεύει πως η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές. «Το αισθάνομαι, οι δημοσκοπήσεις το δείχνουν, το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ μειώνεται. Σημασία έχει τι λέει ο πολίτης την ώρα της κάλπης. Οι αναλυτές συμφωνούν ότι οι εκλογές συμφέρουν τη ΝΔ. Δεν πιστεύω ότι θα δεχθεί ο πολίτης να τον φέρουν πίσω στο χείλος του γκρεμού.
Παρ΄ ότι με βολεύουν οι εκλογές, εγώ θέλω να δω το πλοίο να φτάνει στο λιμάνι ασφαλές. Οι Ελληνες καταλαβαίνουν πως ότι χτίσαμε με αίμα τα πέντε χρόνια μπορεί να χαθούν σε μία ημέρα. Αυτό που πρέπει είναι να μη γίνουν εκλογές για το καλό της πατρίδας», τόνισε με νόημα.
«Ερχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και προσπαθεί να μας φέρει σε ευθεία σύγκρουση με όλους τους δανειστές μας για να μας θυσιάσουν όπως την Ιφιγένεια και να μας κάνουν αποδιοπομπαίο τράγο. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε κάποτε πραγματικά να κυβερνήσει θα έσπευδε τώρα να ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας, και με τα δύο χέρια, ώστε να μπει ομαλά η Ελλάδα στη μετά μνημόνιο εποχή», πρόσθεσε.
Αναφερόμενος στις ψήφους της Χρυσής Αυγής ο κ. Σαμαράς είπε ότι δεν θα κάνουμε τους Χρυσαυγίτες ρυθμιστές των εξελίξεων. «Μέχρι σήμερα η Χ.Α. προστίθεται στις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ για να μην εκλεγεί Πρόεδρος. Αθροίζονται οι ψήφοι τους. Δεν έχει κανείς πρόβλημα με αυτό που συμβαίνει, αλλά έχουν πρόβλημα με αυτό που ίσως συμβεί αν οι Χρυσαυγίτες ψηφίσουν υπέρ του Σταύρου Δήμα;».
«Αξιοπρέπεια σημαίνει να μην ζητάς νέα δάνεια... Οι Έλληνες καταλαβαίνουν πως ό,τι χτίσαμε αυτά τα χρόνια μπορεί να χαθεί σε μία μέρα. Θέλω να δω το πλοίο να δένει με ασφάλεια, δεν μπορείς να το ξαναστέλνεις σε φουρτουνιασμένες θάλασσες, χωρίς πυξίδα, χωρίς πλήρωμα» δήλωσε ο κ. Σαμαράς, ενώ τόνισε πως «αν γίνουν εκλογές, θα τις κερδίσουμε».


 
website counter
friend finderplentyoffish.com