Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Κάρτα Υγείας HEALTH WITHOUT BORDERS

Ξεγνοιασιά και ασφάλεια στους τουρίστες που έχουν άμεση πρόσβαση στην πρωτοβάθμια περίθαλψη 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.




Αυτή είναι η ουσιαστική προσφορά της Κάρτας Υγείας HWB (Health without borders) η οποία δίνει προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν της χώρας μας και παρουσιάστηκε στις 7 Δεκεμβρίου σε ειδικό forum με θέμα «Υγεία χωρίς σύνορα» στο πλαίσιο της Greek Tourism Expo –ATHENS, σε μια εντυπωσιακά κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Metropolitan Expo.

"Η κάρτα HWB δημιουργεί ένα νέο επιχειρηματικό πεδίο", τόνισε ο Περιφερειακός Διευθυντής της κάρτας υγείας EY CLUB κος Ευάγγελος Παπουτσόπουλος εξηγώντας : "Είμαστε οι πρώτοι που εδώ και πέντε χρόνια εξασφαλίζουμε στους κατόχους της κάρτας υγείας Ey Club και τώρα στους ξένους επισκέπτες πρόσβαση σε περισσότερους από 1900 εξειδικευμένους ιατρούς, περισσότερα από 150 μικροβιολογικά εργαστήρια, περισσότερα από 200 διαγνωστικά κέντρα και 30 κλινικές σε όλη την ελληνική επικράτεια.
Το κέντρο εξυπηρέτησης της HWB λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο και με την επίβλεψη ιατρού γίνεται άμεση διαχείριση των περιστατικών που χρειάζονται βοήθεια και παρέχονται πληροφορίες στον κάτοχο της κάρτας στη δική του γλώσσα. Το δίκτυο των συνεργαζόμενων παρόχων υγείας καλύπτει και τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας αλλά και κάθε τουριστική περιοχή όπως για παράδειγμα τα νησιά που βουλιάζουν από τουρίστες το καλοκαίρι με αποτέλεσμα να μην επαρκούν οι υποδομές υγείας.

Σ αυτές ακριβώς τις στρεβλώσεις του Δημόσιου Τομέα Υγείας και Εργασίας , αναφέρθηκε στη διάρκεια της ημερίδας για την παρουσίαση της HWB , ο ΓΓ του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Αλληλεγγύης Παναγιώτης Κοκκόρης. O ιδιωτικός τομέας με καινοτόμες δράσεις όπως αυτή της HWB πρέπει να στηρίζουν επικουρικά τους κλάδους υγείας και ασφάλισης , είπε χαρακτηριστικά ο κ Κοκκόρης.

"Το καινοτόμο προϊόν της κάρτας HWB μπορεί να προσφέρει πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες τόσο στο γενικό σύνολο των τουριστών που επισκέπτονται
τη χώρα μας και για κάποιο αιφνίδιο λόγο έχουν ανάγκη αυτών των υπηρεσιών, αλλά και σε όσους ανήκουν στην κατηγορία των χρονίως πασχόντων που έχουν ωστόσο υπό έλεγχο την πάθησή τους, εξήγησε ο Δρ Δημήτρης Βαρτζόπουλος τ. Γεν. Γραμματέας συντονισμού της κυβέρνησης.

"Να δημιουργηθεί Συμβούλιο Ιατρικού Τουρισμού που μεταξύ άλλων θα έχει στόχο τη δημιουργία ελληνικού brand name του ιατρικού τουρισμού", πρότεινε από το βήμα της ημερίδας ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Ιδιωτικών Κλινικών Γρηγόρης Σαραφιανός, ενώ η Χριστίνα Μπεζεντάκου εκπροσωπώντας τον Σύνδεσμο Τουριστικών Πρακτόρων και Γραφείων Τουρισμού , δήλωσε πως χρειαζόμαστε συνέργειες και συνεργασίες όπως με την HWB για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού.

Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Ο ερευνητής Δρ Όμηρος Παπαδόπουλος από το Κέντρο Ερευνών Δημόκριτος αναφέρθηκε στη συνεργασία του με το EY CLUB και την HWB στο πλαίσιο ανάπτυξης καινοτόμων προϊόντων που με τη χρήση πληροφορικής μεταφέρουν ιατρικές παραμέτρους , έτσι ώστε να γίνεται εξ αποστάσεως διάγνωση και συμβουλευτική. Πρόκειται ουσιαστικά για μια πρωτοποριακή σειρά ιατρικών εφαρμογών που αφορούν στην εξ αποστάσεως πρωτοβάθμια παροχή υγείας, ειδικά για τους κατοίκους αλλά και τους τουρίστες που επισκέπτονται τα νησιά μας .

Ο Γεν. Διευθυντής του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν κος Κων/νος Τζουτζουράκης, τόνισε ότι οι υποδομές και ο σύγχρονος εξοπλισμός του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, μπορεί να υποστηρίξει σε σημαντικό βαθμό αυτήν την καινοτομία της κάρτας Υγείας HWB, προσφέροντας ιατρικές υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών. Σε παρόμοιες δηλώσεις προχώρησαν εκπρόσωποι της Euromedica καθώς και της πρώτης κλινικής Boutιque Hospital Mediterraneo, που απευθύνεται σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες υψηλών απαιτήσεων.

Στην εκδήλωση παρουσίασης της κάρτας υγείας HWB παραβρέθηκαν εκπρόσωποι ασφαλιστικών εταιριών, Έλληνες και ξένοι Tour-Operators, ξενοδόχοι καθώς και εκπρόσωποι Επιμελητηρίων, Πρεσβειών και Προξενείων.


*Πληροφορίες για την HWB http://healthcardwithoutborders.com/



 
website counter
friend finderplentyoffish.com