Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Κοντά στο off η On Telecoms

Δύσκολη δείχνει η κατάσταση για την On Telecoms, έναν από τους «μικρούς» τηλεπικοινωνιακούς παρόχους της ελληνικής αγοράς, μετά την απόρριψη από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών της αίτησής της για ένταξη στο άρθρο 106 του Πτωχευτικού Κώδικα.




Η εταιρεία σχεδιάζει να ασκήσει έφεση, δεδομένου κιόλας ότι στην προσπάθειά της να ενταχθεί στο άρθρο 106 είχε εξασφαλίσει τη συναίνεση περίπου του 77% των πιστωτών της. Η οικονομική κατάσταση της On Telecoms, η οποία είχε ξεκινήσει με πολύ φιλόδοξα σχέδια το 2007, δεν είναι ιδιαίτερα καλή, καθώς το 2013 έκλεισε με ζημίες 21,8 εκατ. ευρώ, με τα έσοδα να διαμορφώνονται στα 25,8 εκατ. ευρώ. Η πελατειακή βάση της εταιρείας, η οποία κάποτε αριθμούσε περισσότερους από 120.000 - 130.000 συνδρομητές, έχει πλέον συρρικνωθεί σε επίπεδα κάτω από 40.000 συνδρομητές, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι έχει περιορίσει εντελώς τις κινήσεις της στον χώρο του μάρκετινγκ.Ασυνήθιστες αναλήψεις για ποσά 5.000 -10.000 ευρώ

Πάνε λεφτά στο στρώμα
Η κινητικότητα στις τράπεζες καλά κρατεί τις τελευταίες ημέρες. Όπως αναφέρουν πληροφορίες της στήλης, κάποιοι κυρίως ηλικιωμένοι, υπό τον φόβο των όποιων πολιτικών εξελίξεων σπεύδουν να αποσύρουν καταθέσεις που έχουν στις τράπεζες, οι οποίες ωστόσο δεν είναι μεγάλες, αλλά αφορούν μικρά ποσά της τάξεως των 5.000 - 10.000 ευρώ. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αρκετοί άλλοι σπεύδουν να ρωτήσουν τι εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν, προκειμένου να «ασφαλίσουν» τα χρήματά τους. Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει παρατηρηθεί κανενός είδους πανικός, αλλά οι τράπεζες είναι έτοιμες προκειμένου να αντιμετωπίσουν ακόμη και ακραίες συνθήκες. Προφανώς το πάθημα του 2012, τους έγινε μάθημα. Ας ελπίσουμε πάντως ότι θα πρυτανεύσει από όλους η λογική.
Κοντά στο off η On Telecoms

Είδηση-έκπληξη
Αποχωρεί ο Χ. Ράιχενμπαχ από την Task Force

Ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Κομισιόν για την Ελλάδα, της γνωστής Task Force, Χ. Ράιχενμπαχ αποχωρεί τους επόμενους μήνες για να αναλάβει θέση ειδικού συμβούλου στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, ενώ τον Ιούνιο του 2015 εκπνέει η ισχύς της εντολής, που είχε λάβει από την Κομισιόν, η Task Force. Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κ. Ράιχενμπαχ θα αναλάβει ρόλο ειδικού συμβούλου - διευθυντή της Ε.Ε. στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, με έδρα το Λονδίνο και η θητεία του θα διαρκέσει δύο χρόνια. Αν και η ακριβής ημερομηνία αποχώρησής του από την ελληνική Task Force δεν είχε ακόμη οριστεί, εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή μέσα στην άνοιξη, ενώ σε εκκρεμότητα παραμένουν οι αποφάσεις της Κομισιόν για το μέλλον, γενικότερα της Ομάδας Δράσης, στην Ελλάδα.
Κοντά στο off η On Telecoms

Λειτουργεί ανεξάρτητα και δεν δίνει λογαριασμό
ΕΛΣΤΑΤ πρωτοπορία

Από τα 58 μεγάλα νομικά πρόσωπα, τα 36 πέτυχαν τους οικονομικούς στόχους 9μήνου, τα 21 απέτυχαν και ένα δεν έδωσε στοιχεία. Αυτός είναι ο απολογισμός 9μήνου του υπουργείου Οικονομικών για τους φορείς του ευρύτερου δημοσίου με προϋπολογισμό άνω των 10 εκατ. ευρώ. Ποιο είναι αυτό; Η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Πρόκειται για μία ανεξάρτητη Αρχή που προφανώς για λόγους που μόνο τα στελέχη της γνωρίζουν παρερμήνευσε την έννοια της «ανεξάρτητης», θεωρώντας πως έχει μόνο δικαιώματα και καθόλου υποχρεώσεις. Κάποιος τελικά πρέπει να τους πει πως καλός είναι ο «ανταρτοπόλεμος», αλλά η ΕΛΣΤΑΤ πρέπει να βγάζει ορθά στατιστικά στοιχεία και να δίνει λογαριασμό, όλα τα υπόλοιπα ας τα αφήσουν να τα διαχειριστούν άλλοι. Ας κάνουν μόνο αυτό για το οποίο πληρώνονται. Και βέβαια να το κάνουν καλά.
Κοντά στο off η On Telecoms

Η αγορά των καυσίμων έχει προβλήματα
Ελεγχοι χωρίς αποτέλεσμα

Το υπουργείο Ανάπτυξης προέβη σε ελέγχους στην αγορά των καυσίμων και διαπίστωσε αυτό που όλοι γνωρίζαμε. Ότι δηλαδή στα νησιά οι τιμές είναι κατά πολύ ψηλότερες από ότι ο μέσος όρος. Οι διαφορές, σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου, δεν δικαιολογούνται. Βέβαια δεν είναι μόνο τα νησιά. Σε πολλές περιοχές της χώρας οι τιμές είναι αδικαιολόγητα υψηλές σε σχέση με τη γενικότερη εικόνα. Ακόμη και στα μεγάλα αστικά κέντρα οι διαφοροποιήσεις τιμών είναι εντυπωσιακές σε βαθμό που κανείς αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν να λειτουργούν με επιτυχία επιχειρήσεις που πουλάνε τόσο ακριβά. Όπως και να έχει πάντως η αγορά των καυσίμων δείχνει παθογένειες και κάτι πρέπει να γίνει ώστε τελικά να λειτουργήσει ορθόδοξα.
Κοντά στο off η On Telecoms

Τζίρος Αυγούστου και υποτονικότητα
Το ΧΑ «βλέπει» μόνο τη Δευτέρα

Το αποτέλεσμα στην δεύτερη ψηφοφορία δεν έδειξε καμία απολύτως τάση για το τι ακριβώς θα συμβεί στην τρίτη και πλέον καθοριστική ψηφοφορία της προσεχούς Δευτέρας 29 Δεκεμβρίου. Όλοι θεωρούν ότι μάλλον πάμε σε εκλογές εκτός εάν... Σε αυτό το περιβάλλον οι επενδυτές στο Χρηματιστήριο επέλεξαν μάλλον την αποχή από την ενεργή συμμετοχή. Οι συναλλαγές εξαιρετικά περιορισμένες και ο Γενικός Δείκτης να καταγράφει απώλειες. Ανάλογη αναμένεται να είναι η σημερινή συνεδρίαση, ενώ τη Δευτέρα που είναι η επόμενη ψηφοφορία η αγορά θα γνωρίζει εάν εκλέχθηκε Πρόεδρος ή θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές. Πάντως το μόνο σίγουρο είναι πως τη Δευτέρα οι μεταβολές θα είναι σημαντικές, προς τα πάνω ή προς τα κάτω. Ίδωμεν...

Και πάλι η Ελλάδα στην κορυφή της δημοσιότητας
Άρχισαν τα... «στοιχήματα»

Η Ελλάδα ήταν για μεγάλο χρονικό διάστημα στην κορυφή της διεθνούς ειδησεογραφίας. Ωστόσο, τους τελευταίους δώδεκα μήνες μάλλον είχε αποσυρθεί. Μετά όμως την επίσπευση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας μπήκε ξανά στο κάδρο και πολλοί πλέον έχουν αρχίσει τα γνωστά σενάρια. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του οικονομολόγου του Βerenberg, Holger Schmieding, ο οποίος και εκτιμά ότι υπάρχει κίνδυνος 20% «όλα να πάνε στραβά» σε περίπτωση που αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία και ακολουθήσει το πρόγραμμά του. «Η Ελλάδα μπορεί να εισέλθει σε μια νέα βαθιά κρίση και πιθανόν να βγει από το ευρώ», εκτιμά ο συγκεκριμένος οικονομολόγος. Αυτή είναι η αρχή, είναι σίγουρο ότι θα ακολουθήσουν και άλλα ανάλογα δημοσιεύματα και εκτιμήσεις.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com