Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Το ΣτΕ ενέκρινε 3.690 προσλήψεις, την προεκλογική περίοδο

Η αρμόδια επιτροπή του Συμβούλιου της Επικρατείας με νέες γνωμοδοτήσεις της ενέκρινε ακόμη 74 προσλήψεις ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των προσλήψεων κατά την προεκλογική περίοδο στις 3.690, ενώ δεν ενέκρινε 20 προσλήψεις ανεβάζοντας τον αριθμό των ατόμων που δεν προσελήφθηκαν στα 2.061. Ακόμη, δεν ενέκρινε 43 αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο εξωτερικό.



Υπενθυμίζεται ότι κατά την προεκλογική περίοδο, δηλαδή από την προκήρυξη των εκλογών έως την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, απαγορεύονται οι προσλήψεις, διορισμοί, αποσπάσεις, κ.λπ. στο Δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Όμως, το διάστημα αυτό επιτρέπονται οι προσλήψεις και οι υπηρεσιακές μεταβολές για έκτακτες και άλλες ανάγκες. Για τις κατ' εξαίρεση αυτές προσλήψεις πρέπει να προηγηθεί η σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας τριμελούς επιτροπής του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Το ΣτΕ έκανε δεκτό το αίτημα για πρόσληψη 35 συμβασιούχων (δίμηνης διάρκειας) για την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Πολυγύρου, όπως επίσης και την πρόσληψη 27 συμβασιούχων (δίμηνης διάρκειας) διαφόρων ειδικοτήτων (νηπιαγωγοί, βρεοφονηπιοκόμοι, κ.λπ.) στο «Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής και Προαγωγής Υγείας Δήμου Καισαριανής “Λεωνίδας Μανωλίδης”».

Επίσης, εγκρίθηκε η πρόσληψη 6 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων (νηπιαγωγοί, βρεοφονηπιοκόμοι, κ.λπ.) στον Οργανισμό Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Πεντέλης, ενώ επιτράπηκε η κατ΄ εξαίρεση συνέχιση της διαδικασία πρόσληψης 4 συμβασιούχων (7μήνης διάρκειας) διαφόρων ειδικοτήτων (νηπιαγωγοί, βρεοφονηπιοκόμοι, κ.λπ.) στον παιδικό σταθμό του Δήμου Σουλίου Θεσπρωτίας η «Αρωγή».

Τέλος, εγκρίθηκε η πρόσληψη μιας συμβασιούχου (βοηθός βρεφονηπιοκόμος, δίμηνης διάρκειας) στον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό του Δήμου Αίγινας και μιας υπαλλήλου, επίσης δίμηνης διάρκειας, στην Κοινωφελή Επιχείρηση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Περιβάλλοντος του Δήμου Άνδρου.

Αντίθετα, το ΣτΕ δεν ενέκρινε την κατ' εξαίρεση απόσπαση σε σχολικές μονάδες του εξωτερικού (Ρωσία, Αλβανία, Σουδάν, Αίγυπτος, Αιθιοπία, Καζακστάν, κ.λπ.) 43 εκπαιδευτικών, καθώς δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις.

Με άλλες αποφάσεις, το ΣτΕ δεν επέτρεψε την πρόσληψη 12 εργατών καθαριότητας με δίμηνη σύμβαση στον Δήμο Ανατολικής Μάνης, και την πρόσληψη 8 ατόμων με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου στο ΝΠΔΔ «Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο».

 
website counter
friend finderplentyoffish.com