Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Σουλτς πριν έρθει στην Αθήνα: Αν η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας λέει σε όλα «όχι» δεν θα επιβιώσει

Μια ημέρα πριν την επίσκεψή του στην Αθήνα και τη συνάντησή του με τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς, σε μήνυμά του στον ιστότοπο LinkedIn -το οποίο προέτρεψε να διαβάσουν όσοι τον «ακολουθούν» στο Twitter- γράφει για τον Αλέξη Τσίπρα και τις ελληνικές εκλογές.




«Έτοιμος για το ταξίδι μου στη Αθήνα και τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό», έγραψε το βράδυ της Τετάρτης στο Twitter, παραπέμποντας στη συνέχεια στη σελίδα του στο LinkedIn και στο σημείωμά του, στο οποίο κάνει ουσιαστικά μια ανάλυση των πολιτικών εξελίξεων στην χώρα μας, σε σχέση με το διεθνές περιβάλλον και την κατάσταση στην οικονομία και προειδοποιεί τη νέα κυβέρνηση πως αν λέει σε όλα «όχι», δεν θα επιβιώσει. Ουσιαστικά ο κ. Σουλτς αναφέρει ότι αν λένε συνέχεια «όχι» στην Ελλάδα τότε το momentum του κ. Τσίπρα δεν θα επιβιώσει.
Όπως αναφέρει ο κ. Σουλτς οι εκλογές στην Ελλάδα επιφύλασσαν μερικές εκπλήξεις, καθώς μερικοί, όπως αναφέρει, δεν περίμεναν μία τόσο θριαμβευτική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σημειώνει πως την ιδια έκπληξη ένιωσαν και με κάποιες αντιδράσεις. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην αντίδραση της αρχηγού του ακροδεξιού γαλλικού κόμματος, Μαρίν Λεπέν και του βρετανού, γνωστού για τις ανθελληνικές του θέσεις, Νάιτζελ Φάρατζ, οι οποίοι έσπευσαν να δώσουν συγχαρητήρια στον Αλέξη Τσίπρα.
Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου δήλωσε πως οι πανηγυρισμοί πρέπει να δώσουν τη θέση τους στην ηρεμία και τον ρεαλισμό, λέγοντας πως το δύσκολο κομμάτι για την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα αρχίζει τώρα. Όπως επισημαίνει ο κ. Σουλτς είναι δύσκολο να κυβερνάς μια χώρα, να ικανοποιείς τις ανάγκες των πολιτών και την ίδια ώρα να κάνεις ένα άνοιγμα σε ευρωπαίους και διεθνείς εταίρους.
Αναφέρεται στα σοβαρά προβλήματα της Ελλάδας, όπως είναι το δυσθέωρητο χρέος, τη φορολογία που πιέζει τα χαμηλά και μεσαία στρώματα της κοινωνίας και κυρίως τις πελατειακές σχέσεις στη χώρα.
Ο κ. Σουλτς εκφράζει την πεποίθησή του πως η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές οφείλεται στο γεονός πως δεν έχει βρεθεί ποτέ στην εξουσία και έτσι όπως σημειώνει είναι "απλό να μιλάει για πολιτικές κατά της λιτότητας και κατά της τρόικας".
Ωστόσο, διευκρινίζει πως γνωρίζει καλά τον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο χαρακτηρίζει ειλικρινή και χαρισματικό, διευκρινίζοντας πως δεν θεωρεί τον ΣΥΡΙΖΑ αντιευρωπαϊκό κόμμα. Δηλώνει σίγουρος πως ο κ. Τσίπρας δεν πρόκειται να βγάλει τη χώρα από το ευρώ και πως κανείς δεν πρόκειται να αναγκάσει την Ελλάδα να βγει από την ευρωζώνη.
Σε αυτό το σημείο ο Μάρτιν Σουλτς σημειώνει πως ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να καταλάβει πως για να πετύχει θα πρέπει να κάνει συμβιβασμούς, λέγοντας πως εάν λέει σε όλα όχι τότε θα είναι μία κυβέρνηση μικρής διάρκειας.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com