Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Δ. Κουτσούμπας: «Ακόμα και ένας πραγματικά φιλολαϊκός νόμος να έλθει στην Βουλή, το ΚΚΕ θα τον ψηφίσει»

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε» είπε ότι την επομένη των εκλογών απαιτείται, απέναντι σε όποια κυβέρνηση, ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση, την οποία μπορεί να ασκήσει μόνο το ΚΚΕ, διότι τα άλλα κόμματα όντας, εκ των προγραμμάτων τους, υπέρ του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και του πλαισίου της ΕΕ, δεν μπορούν να ασκήσουν ουσιαστική φιλολαϊκή αντιπολίτευση.



«Αν δεν μπορείς να ασκήσεις αντιπολίτευση, ούτε ανάσες δεν μπορείς να δώσεις στον λαό» είπε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας ότι «ακόμα και ένας πραγματικά φιλολαϊκός νόμος να έλθει στην Βουλή, το ΚΚΕ θα τον ψηφίσει» και τονίζοντας την αναγκαιότητα «ο λαός να είναι σε ετοιμότητα, να διεκδικήσει».

Εκτίμησε ως ρεαλιστική την ανάδειξη του ΚΚΕ στην τρίτη θέση, ενώ στην ερώτηση γιατί σε συνθήκες κρίσης το κόμμα δεν συγκεντρώνει μεγαλύτερα ποσοστά, είπε ότι τα πράγματα δεν είναι εύκολα σε συνθήκες έντονης πόλωσης και με τον λαό στην μέγγενη των τρομοκρατικών διλημμάτων που καλλιεργεί κυρίως η ΝΔ και των αυταπατών που «δένουν με τα διλήμματα» και τις οποίες σπέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Εγκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κρύβει την πραγματικότητα και τους σχεδιασμούς του και πως έχει ενταχθεί στο παιχνίδι, και τόνισε ότι αυτά λέει το ΚΚΕ πως πρέπει ο λαός να σκεφθεί τώρα.

Ερωτηθείς γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να ζητά στήριξη ή ανοχή από το ΚΚΕ, παρότι το δεύτερο έχει ξεκαθαρίσει την στάση του, είπε ότι η Κουμουνδούρου αποζητά άλλοθι στο ΚΚΕ και εκτίμησε ότι μετεκλογικά, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αφήσει τον λαό, θα επιδιώξει νέα συμφωνία η οποία μπορεί να είναι και με χειρότερους όρους, «δηλαδή όλα τα παλιά μέτρα και να προστεθούν και νέα».

Σε ότι αφορά αν το ΚΚΕ «έχει το μονοπώλιο της αριστεράς», είπε ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να ξεχάσει τους παλιούς «γεωγραφικούς» διαχωρισμούς και να εξετάσει τα προγράμματα των κομμάτων, ώστε να διαπιστώσει ποιος είναι με τον λαό και ποιος με τους λίγους, την πλουτοκρατία, τους μονοπωλιακούς ομίλους, την αστική τάξη.

Χαρακτήρισε «γυρολόγους της πολιτικής» τα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ του Κ. Σημίτη και του Γ. Παπανδρέου που έχουν συγκεντρωθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, διευκρινίζοντας, ότι δεν είναι «πουλημένοι», ότι είναι θεμιτό να αλλάζει απόψεις ο καθένας και τονίζοντας ότι εκείνο που έχει σημασία να δει κανείς είναι το «αν αλλάζει ο πολιτικός φορέας που συγκεντρώνει αυτόν τον κόσμο».

Ερωτηθείς αν το ΚΚΕ θέλει την Ελλάδα εκτός Ευρώπης με δικό της νόμισμα, αν θέλει την Ελλάδα «Βενεζουέλα», είπε κατ αρχήν ότι την χώρα αυτή της Λ. Αμερικής «άλλοι την έχουν πρότυπο, όχι εμείς» επισημαίνοντας ότι το ΚΚΕ έχει τοποθετηθεί σχετικά.

Αναφέροντας ότι η Ελλάδα δεν είναι «ψωροκώσταινα», αλλά έχει τεράστιες δυνατότητες, πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ δεν λέει γενικά «επιστροφή στην δραχμή», αλλά θέση του είναι η μη αναγνώριση του χρέους, και το ότι «δεν μπαίνουμε σε διαπραγματεύσεις».

Είπε ότι αυτό συνεπάγεται σύγκρουση με την ΕΕ, υπενθυμίζοντας ότι η χώρα και ο λαός έφθασαν σε αυτό το σημείο όντας εντός ΕΕ και Ευρωζώνης.

Τόνισε ότι αποδέσμευση από την ΕΕ και την Ευρωζώνη χωρίς σχέδιο και τα οικονομικά εργαλεία στα χέρια της λαϊκής εξουσίας συνιστούν «μια τρύπα στο νερό», προσθέτοντας ότι με την πρόταση του ΚΚΕ, η χώρα θα αναπτύξει ισότιμες σχέσεις με όλες τις χώρες του κόσμου, «ενώ τώρα περιοριζόμαστε».

Στην παρατήρηση ότι περίπου 80% των πολιτών είναι κατά της εξόδου από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ και της κοινωνικοποίησης των μονοπωλίων, είπε ότι απευθυνόμαστε στο 25%-30% που θέλει την χώρα εκτός ΕΕ και του λέμε να υποστηρίξει το ΚΚΕ που έχει καθαρή άποψη για τα ζητήματα αυτά.

Ερωτηθείς αν προβληματίζει το ΚΚΕ το ενδεχόμενο να καταστεί «απολίθωμα» αν ο ΣΥΡΙΖΑ ενσωματώσει «αριστερή πολιτική και πρακτική», είπε «δεν μας απασχολεί κάτι τέτοιο, οι εργαζόμενοι με τους οποίους είμαστε καθημερινά σε επαφή, βλέπουν την αναγκαιότητα ύπαρξης και δράσης του ΚΚΕ.

Τέλος, ο κ. Κουτσούμπας εκτίμησε ότι θα σχηματισθεί κυβέρνηση ακόμα και στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναδειχθεί αυτοδύναμος, καθώς «θα βρει τους βουλευτές που θα του λείπουν, υπάρχουν «πρόθυμοι»».

 
website counter
friend finderplentyoffish.com