Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Σταθάκης: Ερχονται αλλαγές για «κόκκινα δάνεια», ιδιωτικοποιήσεις και λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές

Αλλαγές του νομοθετικού πλαισίου για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές και νέο νόμο για τα «κόκκινα δάνεια» προανήγγειλε ο νέος υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης κατά τη διάρκεια παράδοσης παραλαβής του χαρτοφυλακίου του.



Το πρώτο νομοσχέδιο που θα φέρει στη Βουλή το υπουργείο, θα είναι το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων των νοικοκυριών, δήλωσε ο νέος υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, στο περιθώριο της σημερινής τελετής παράδοσης-παραλαβής.
Ο νέος υπουργός Οικονομίας, αναφέρθηκε στις τεράστιες δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας για γρήγορη ανάκαμψη και υπογράμμισε πως αν δεν αλλάξει η σχέση της χώρας με την τρόικα και το μνημόνιο, ενδέχεται να πληγεί η αναπτυξιακή δυνατότητα της χώρας.
Σταθάκης: Ερχονται αλλαγές για «κόκκινα δάνεια», ιδιωτικοποιήσεις και λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές
Πρόσθεσε πως υπάρχουν σημεία διαφοροποίησης της σημερινής κυβέρνησης από την προηγούμενη ως προς την απορρύθμιση των αγορών, τις ιδιωτικοποιήσεις είτε για επιμέρους άλλους τομείς όπως η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι η κυβέρνηση θα ενισχύσει όποια θετικά έκαναν οι προκάτοχοί της δημιουργώντας νέο αναπτυξιακό νόμο, χρησιμοποιώντας ακόμα περισσότερο το ΕΣΠΑ, - το οποίο αποκάλεσε κλειδί για την ενίσχυση της ανάπτυξης – και απλοποιώντας της διαδικασίες αδειοδότησης των επιχειρήσεων κυρίως για νέους επιχειρηματίες.

Όπως είπε, θα υπάρξει ενίσχυση των διαδικασιών για καινοτόμες και νεοφυείς επιχειρήσεις (start ups), ενδυνάμωση των εξαγωγών και νέο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων με σαφείς περιβαλλοντικές αναφορές.
Οι τομείς στους οποίους, θα υπάρχει συνέχεια με στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας θα είναι σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γ. Σταθάκης, οι ακόλουθοι:
- Το νέο ΕΣΠΑ
- Η απογραφειοκρατικοποίηση του συστήματος
- Στροφή στη νεανική επιχειρηματικότητα με άνοιγμα νέων επιχειρήσεων
- Αλλαγή στην επαφή των επιχειρήσεων με τη δημόσια διοίκηση μέσω ΚΕΠ επιχειρήσεων
- Ενίσχυση των διαδικασιών των νεοφυών επιχειρήσεων
- Ενίσχυση των εξαγωγών σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία
- Διεύρυνση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων με προσανατολισμό στα μικρού και μεσαίου μεγέθους έργα.
Ο πρώην υπουργός Κ. Σκρέκας, αναφέρθηκε στη στροφή της οικονομίας στην ανάπτυξη, στην υψηλή απορροφητικότητα που επιτεύχθηκε στο ΕΣΠΑ και στην ίδρυση του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου.
Οι πρώην υφυπουργοί Νότης Μηταράκης και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος αναφέρθηκαν στην καλή συνεργασία με τους υπαλλήλους και έκαναν απολογισμό του έργου τους. Ευχήθηκαν καλή επιτυχία στην κυβέρνηση για το καλό της χώρας, ενώ ο υφυπουργός Γεράσιμος Γιακουμάτος ξεκίνησε αποκαλώντας τον κ. Σταθάκη σύντροφο και αναφέρθηκε στις προσπάθειές του για μείωση των τιμών, σημειώνοντας ωστόσο ότι το κύριο πρόβλημα ήταν η χαμηλή αγοραστική δύναμη των πολιτών και κατέληξε λέγοντας: «Η εγχείρηση πέτυχε, ο ασθενής απέθανε».

 
website counter
friend finderplentyoffish.com