Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Προειδοποίηση από το Βερολίνο: Η Ελλάδα δεν πρέπει να χρησιμοποιήσει το θέμα της Ρωσίας ως διαπραγματευτικό χαρτί για το πρόγραμμα στήριξης

Υψηλόβαθμο στέλεχος της γερμανικής κυβέρνησης προειδοποίησε την Ελλάδα να μη χρησιμοποιήσει το βέτο της ενάντια στην επέκταση των κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας, ως διαπραγματευτικό χαρτί στις συζητήσεις για το πρόγραμμα διάσωσής της.



«Οποιαδήποτε απόπειρα να συνδεθούν αυτοί οι δύο τομείς πολιτικής πρέπει να σταματήσει προτού ξεκινήσει» δήλωσε ο Νόρμπερτ Ρέτγκεν, πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων του γερμανικού κοινοβουλίου, στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκάλεσε ανησυχία στους Ευρωπαίους εταίρους του, όταν επέκρινε μια ανακοίνωση της ΕΕ, με την οποία η Ένωση προειδοποιούσε τη Μόσχα για το ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων εναντίον της, εξαιτίας του ρόλου της στην κρίση στην Ουκρανία, αναφέρει το Ρόιτερς.
Επίσης, η απόφαση του Τσίπρα να δεχθεί τον Ρώσο πρεσβευτή προτού συναντηθεί με κάποιον άλλον ξένο αξιωματούχο δεν έγινε θετικά δεκτή από το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες, προσθέτει το πρακτορείο.
Τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ πρέπει να συμφωνούν ομόφωνα για την επέκταση των κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας και η Ελλάδα ενδέχεται να ασκήσει βέτο, σχολίασε ο Ρέτγκεν, που ανήκει στο συντηρητικό κόμμα της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ.
«Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε στην Ελλάδα ότι η κοινή δράση είναι αποφασιστικής σημασίας για την ικανότητα της ΕΕ να κάνει τη δουλειά της» υπογράμμισε.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com