Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

ΣΗΜΕΡΑ Δείπνο Μέρκελ - Ολάντ - Σουλτς στο Στρασβούργο με μενού την... Ελλάδα

Σε άτυπο δείπνο, το οποίο θα παραθέσει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, θα παρακαθίσουν στις 7:30 το απόγευμα, ώρα Ελλάδας, ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ.




Το δείπνο θα λάβει χώρα στο εστιατόριο «Zuem Ysehuet», πλησίον του κτιρίου του Ευρωκοινοβουλίου.

Από το περιβάλλον του Μ. Σουλτς διαρρέεται ανεπισήμως ότι, το εν λόγω δείπνο θα είναι «μία συζήτηση ανάμεσα σε φίλους», χωρίς ατζέντα και δίχως δηλώσεις στον Τύπο, ούτε στο Στρασβούργο αλλά ούτε και σε Βερολίνο - Παρίσι. Πάντως, σύμφωνα με άλλες πηγές, στο τραπέζι της συνάντησης, θα τεθεί η κατάσταση στην Ουκρανία και το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα.

Επισήμως ανακοινώθηκε ότι, άμα τη αφίξει του Φρανσουά Ολάντ στο αεροδρόμιο του Στρασβούργου, έχει προγραμματισθεί συνάντηση του Γάλλου Προέδρου με τον δήμαρχο της πόλης Ρολάντ Ρις και τον διοικητικό προϊστάμενο Στρασβούργου-Λορένης Φιλίπ Ρίσερ.

Μισή ώρα πριν την έναρξη του δείπνου, μεταξύ των τριών υψηλών Ευρωπαίων αξιωματούχων, πρόκειται να πραγματοποιηθεί διαδήλωση, μπροστά στο κτίριο του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου, που διοργανώνεται από τους «Νέους Κομμουνιστές του Στρασβούργου», οι οποίοι χαρακτηρίζουν τους Σουλτς-Ολάντ-Μέρκελ «πιόνια του παγκόσμιου καπιταλισμού».


 
website counter
friend finderplentyoffish.com