Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Economist: Η Αφροδίτη της Μύλου πήρε το... όπλο της και «απειλεί» την Μέρκελ!

Το παγκοσμίως διάσημο άγαλμα της Αφροδίτης της Μύλου να κρατά ένα όπλο απειλώντας την... Αγκελα Μέρκελ έβαλε στο εξώφυλλό του ο Economist, σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.



Παραπέμποντας στη διάσημη φράση του «βρώμικο» Χάρι Κάλαχαν, φέρεται να λέει: «Εμπρός Άνγκελα, φτιάξε μου τη μέρα» ενώ, λίγο πιο κάτω, ο τίτλος: «Η ελληνική πρόκληση στη Γερμανία - και το ευρώ».

Στο κύριο άρθρο του περιοδικού το οποίο συνοδεύει το ομολογουμένως εντυπωσιακό εξώφυλλο διαβάζουμε: «Ήταν στην Ελλάδα που πριν από πέντε χρόνια ξεκίνησε η καταχθόνια ευρωκρίση. Επομένως είναι κλασικά ταιριαστό να είναι η Ελλάδα η χώρα από όπου θα ξεκινήσει η λύση – χάρη στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου».

«Απαιτώντας ένα μεγάλο κούρεμα του ελληνικού χρέους και υποσχόμενος μείωση των δημόσιων εξόδων, ο κ. Τσίπρας έχει βάλει στο τραπέζι την μεγαλύτερη ως τώρα πρόκληση για το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα – και, επομένως, για την Άνγκελα Μέρκελ, τη γερμανίδα καγκελάριο που έχει βάλει όλη την ήπειρο στο μονοπάτι της λιτότητας», συνεχίζει το δημοσίευμα.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com