Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Fitch: Δεν αποκλείεται να υπάρξει συμφωνία με την τρόικα, αλλά οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι

Μια συμφωνία με τη τρόικα είναι ακόμη πιθανή, αλλά οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι, επισημαίνει ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch.




Η Fitch προσθέτει ότι το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών δεν αλλάζει την άποψη του οίκου ότι η χώρα θα καταλήξει, τελικά, σε συμφωνία με τους δανειστές. Ωστόσο, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος οι παρατεταμένες και δύσκολες διαπραγματεύσεις με την τρόικα να κλονίσουν την εμπιστοσύνη και να επηρεάσουν αρνητικά τη ρευστότητα στην ελληνική οικονομία.

Οπως τονίζει η Fitch, η πορεία των διαπραγματεύσεων είναι αβέβαιη, αλλά οι προτάσεις της νέας κυβέρνησης, σε ό,τι αφορά τη μερική υπαναχώρηση από μεταρρυθμίσεις που είχαν ήδη συμφωνηθεί ή την καθυστέρηση ορισμένων εξ αυτών, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα με την τρόικα.

Εάν επιτευχθεί συμφωνία, ο οίκος θα επιβεβαιώσει την αξιολόγηση της Ελλάδας, τονίζει η Fitch. Εάν, όμως, δεν έχει σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα έως τις 15 Μαΐου και επιδεινωθούν οι οικονομικές συνθήκες, η Fitch είναι πιθανό να προχωρήσει σε υποβάθμιση.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com