Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Πολιτική θύελλα στη Βουλή για τον Γ. Κατρούγκαλο

Στα ύψη ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο με το τέλος της ομιλίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά, καθώς η πρόθεση της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, να δώσει τον λόγο στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργο Κατρούγκαλο, προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις της ΝΔ που αποχώρησε από τη συζήτηση διαμαρτυρόμενη.



Η αποχώρηση έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας καθώς η πρόεδρος της Βουλής δεν έδινε το λόγο στον κ. Σαμαρά που τον ζητούσε επίμονα, θέλοντας να προηγηθεί του κ. Κατρούγκαλου που κατά την ερμηνεία της ΝΔ δεν είχε δικαίωμα παρέμβασης του.

Έπειτα από αντεγκλήσεις που διήρκησαν αρκετά λεπτά οι βουλευτές της ΝΔ αποχώρησαν, κατηγορώντας την κ. Κωνσταντοπούλου ότι «δεν συμπεριφέρεται ως πρόεδρος της Βουλής αλλά σαν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ».

Μάλιστα, ο κ. Σαμαράς ακούστηκε να λέει ότι «μου έκλεινε διαρκώς το μικρόφωνο και έκανε σχόλια και παρατηρήσεις στην ομιλία μου, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν».

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Βουλής υπερασπίστηκε την απόφαση της να δώσει τον λόγο επί προσωπικού στον κ. Κατρούγκαλο, επικαλούμενη τον κανονισμό της Βουλής αλλά και τις αναφορές στο πρόσωπο του, που είχε κάνει νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ.

Στην ομιλία του, ο κ. Σαμαράς είχε κατηγορήσει τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι είναι πολιτικά εκτεθειμένος από τις πρόσφατες καταγγελίες σε βάρος του για τη δικηγορική δραστηριότητα που είχε πριν γίνει υπουργός.

Από την πλευρά του, ο κ. Κατρούγκαλος, έκανε λόγο για συκοφαντίες που κατέπεσαν και για χαλκεία με τα οποία, όπως είπε, έχει δώσει ραντεβού τον Ιούνιο στα δικαστήρια.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com