Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Ηλεκτρονικό «χέρι» στις καταθέσεις για οφειλές στο ΙΚΑ

Ηλεκτρονικά θα γίνονται από τις 6 Απριλίου οι κατασχέσεις καταθέσεων για οφειλές στο ΙΚΑ.



Την έναρξη της διαδικασίας ηλεκτρονικής κατάσχεσης των απαιτήσεων μέσω των τραπεζών και σε συνεννόηση με το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών προβλέπει απόφαση του διοικητή του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλου. Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως ως ημερομηνία έναρξης της παραγωγικής λειτουργίας της ηλεκτρονικής αποστολής των κατασχετηρίων ορίζεται η 6η Απριλίου 2015. Με βάση την απόφαση:

Το ηλεκτρονικό κατασχετήριο θα περιλαμβάνει τα μοναδικά στοιχεία ειδικού πρωτοκόλλου κόμβου ΚΕΑΟ (αριθμός και ημερομηνία), το μοναδικό 3ψήφιο κωδικό αριθμό πιστωτικού ιδρύματος, την ημερομηνία κατασχετηρίου, τον ΑΦΜ οφειλέτη σε βάρος του οποίου επιβάλλεται το κατασχετήριο και ειδικότερα στοιχεία του οφειλέτη (ενδεικτικά επώνυμο, όνομα, πατρώνυμο, επωνυμία), συνολικό ποσό κατασχετηρίου και Ταυτότητα Οφειλής Κατασχετηρίου (ΤΟΚ).

Τα κατασχετήρια θα συνοδεύονται απαραίτητα από παραστατικό κίνησης του τραπεζικού λογαριασμού του κάθε οφειλέτη για διάστημα τουλάχιστον 5 ημερών πριν από την ημερομηνία επίδοσης του κατασχετηρίου εγγράφου και ημέρας μετά από αυτήν.

Αρση της κατάσχεσης, μερικής ή και ολικής καθώς και η συμπληρωματική δήλωση τρίτου δεν εντάσσονται προς το παρόν στην ηλεκτρονική διαδικασία, και θα γίνονται χειρόγραφα.


ΣΥΜΠΡΑΞΗ

Κάθε νέο πιστωτικό ίδρυμα που αδειοδοτείται προκειμένου να λειτουργήσει στην Ελλάδα οφείλει να ενταχθεί στη διαδικασία εντός 3 μηνών από την ημερομηνία πρώτης λειτουργίας του. Κάθε υφιστάμενο πιστωτικό ίδρυμα οφείλει να ενταχθεί στη διαδικασία εντός 1 μηνός. Σε περίπτωση διακοπής της λειτουργίας ή συγχώνευσης πιστωτικών ιδρυμάτων ή ιδρυμάτων πληρωμών,η υποχρέωση συμμετοχής στη διαδικασία μεταφέρεται στο πιστωτικό ίδρυμα που αναλαμβάνει το καταθετικό χαρτοφυλάκιο του καταργούμενου ή συγχωνευόμενου πιστωτικού ιδρύματος, χωρίς μεταβατικό χρονικό διάστημα μη λειτουργίας. Τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις της εταιρείας ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ Α.Ε. για την ορθή υλοποίηση καθώς και για τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών της, θα περιλαμβάνονται σε σύμφωνο αμοιβαίας συνεργασίας, το οποίο θα υπογραφεί μεταξύ αυτής και του ΙΚΑ−ΕΤΑΜ.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com