Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

SüDDEUTSCHE ZEITUNG Μετά το «Grexit» έρχεται το... «Graccident»

Aτυχείς και επικίνδυνους για την ίδια και τους εταίρους της χειρισμούς επιρρίπτει στην ελληνική κυβέρνηση η Süddeutsche Zeitung.



Όπως σημειώνει στο σχόλιό της, στη λέξη «Grexit» ήρθε να προστεθεί το τελευταίο διάστημα και το «Graccident», που υπονοεί ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν θα συμβεί «λιγότερο η περισσότερο συντεταγμένα, αλλά ως αλυσιδωτή διαδοχή ατυχών γεγονότων, επειδή η κυβέρνηση Τσίπρα υπερεκτιμά την πολιτική της ισχύ».
Και προσθέτει: «Ισχύει μία απλή εξίσωση: Η Αθήνα δεν μπορεί να αναμένει πρόσθετη βοήθεια αν το πολιτικό τίμημα είναι αφόρητα υψηλό για τα άλλα κράτη της ευρωζώνης. Κάτι που σημαίνει ότι αν η Ελλάδα καταχραστεί την καλή θέληση των κυβερνήσεων των ευρωπαίων εταίρων με τέτοιο τρόπο ώστε το μόνο που θα προκύψει θα είναι να ενισχυθεί το Εθνικό Μέτωπο, η Εναλλακτική Επιλογή για τη Γερμανία (σ.σ. AfD) ή το Podemos, τότε η φιλία θα τελειώσει. Η εξουσία της ελληνικής κυβέρνησης τελειώνει εκεί όπου θέτει σε κίνδυνο την εξουσία των άλλων κυβερνήσεων», τονίζει ο αρθρογράφος.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com