Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Μέσα στον Μάιο θα καταθέσουν Βενιζέλος - Σημίτης

Ανανεώθηκε για άλλες ημερομηνίες, εντός του Μαΐου, το ραντεβού του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με τα πρώην μέλη του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1998-1999, που κλήθηκαν να καταθέσουν στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου.




Το δικαστήριο ανακοίνωσε στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και στους τότε υπουργούς της κυβέρνησής του, Βαγγέλη Βενιζέλο και Βάσω Παπανδρέου, που ήταν παρόντες από το πρωί, ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η εξέταση των μαρτύρων κατηγορητηρίου και έτσι πρέπει να δοθεί μετάθεση στις καταθέσεις τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δικαστηρίου, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος, καλούνται να καταθέσουν στις 13 Μαΐου, ενώ η Βάσω Παπανδρέου και ο Γιάννος Παπαντωνίου στις 20 Μαΐου. Αντίστοιχα οι στρατιωτικοί, αρχηγοί των σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων της επίμαχης περιόδου, κλήθηκαν για τις 27 Μαΐου.

Νωρίτερα, πριν ανέβει το δικαστήριο στην έδρα, ο Άκης Τσοχατζόπουλος αντάλλαξε τυπική χειραψία με τους πρώην συντρόφους του στο ΠΑΣΟΚ που βρίσκονταν ήδη στην αίθουσα, όταν αυτός μεταφέρθηκε στο δικαστήριο.

"Γεια σου πρόεδρε" είπε ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός, στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, τείνοντας το χέρι του. "Γεια σου Άκη" απάντησε ο κ.Σημίτης.

Στον κ.Βενιζέλο, ο κατηγορούμενος απευθύνθηκε λέγοντάς του: "γεια σου Βαγγέλη", ενώ περισσότερο συνομίλησε με τη Βάσω παπανδρέου. Από το δικαστήριο ήταν απών ο Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό, ενώ παρών ήταν και το τότε στέλεχος της κυβέρνησης Σημίτη, Σωκράτης Κοσμίδης.

Σε δηλώσεις του, ο συνήγορος υπεράσπισης της κόρης του κατηγορούμενου πρώην υπουργού Αρετής Τσοχατζοπούλου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ανέφερε ότι ο ίδιος, ως υπερασπιστής, θεωρεί ότι τα μέλη του ΚΥΣΕΑ της επίμαχης περιόδου, δεν έχουν να προσθέσουν τίποτα στη διαδικασία που διεξάγεται.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com