Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Δραγασάκης: Σε περίπτωση αδιεξόδου τον λόγο τον έχει ο λαός

Η κυβέρνηση δουλεύει για να κλείσει η συμφωνία στις αρχές Μαΐου, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, κάνοντας λόγο για επαρκή πρόοδο.




«Δουλεύουμε για να κλείσει η συμφωνία τις πρώτες ημέρες του Μαΐου. Η πρόοδος είναι επαρκής για να υπάρξει ενδιάμεση συμφωνία. Χρειάζεται να ενημερώσουμε πληρέστερα την κοινή γνώμη των ευρωπαϊκών κρατών για τις πραγματικές θέσεις μας, είπε «Στο Κόκκινο»ο κ. Δραγασάκης.

Σημείωσε επίσης ότι «με τη συμφωνία στις 20 Φεβρουαρίου υπήρξε ένας πρώτος συμβιβασμός», τονίζοντας ότι σήμερα η κυβέρνηση επιδιώκει «μία συμφωνία-λύση». «Δεν αρκεί όμως "οποιαδήποτε λύση". Πρέπει η λύση να είναι βιώσιμη», σημείωσε.

«Τώρα πάμε σε μία minimum συμφωνία, ας την πούμε έτσι, με ενέργειες που μπορούν να πραγματοποιηθούν άμεσα. Αγωνιζόμαστε για συμφωνία που θα δώσει άμεση λύση στο ταμειακό έλλειμμα της χώρας, το οποίο δεν δημιουργήσαμε αλλά παραλάβαμε», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Για το γενικότερο κλίμα ο κ. Δραγασάκης είπε: «Στην Ελλάδα η τρόικα είχε υποκαταστήσει τους νόμους, είχε γίνει κέντρο εξουσίας. Η σημερινή κυβέρνηση αποτελεί κάτι καινούργιο και αυτή η κατάσταση δημιουργεί δυσκολίες και προοπτικές στην Ευρώπη. Αυτή την περίοδο η στάση της άλλης πλευράς προς την Ελλάδα δείχνει και μεροληψία. Ποιον συμφέρει αυτό; Επιδιώκουμε συμφωνία. Σε περίπτωση ανεπιθύμητου αδιεξόδου όμως το λόγο πρέπει να τον έχει ο λαός, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Θα αξιοποιήσουμε κάθε νόμιμο μέσο και δυνατότητα για να πετύχουμε πιο ευνοϊκούς όρους για όποιες ιδιωτικοποιήσεις προχωρήσουν».


 
website counter
friend finderplentyoffish.com