Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Απειλούνται με εμπάργκο τα δημόσια νοσοκομεία

Με «εμπάργκο» υλικών απειλούνται τα δημόσια νοσοκομεία, λόγω των οφειλών τους προς τις προμηθεύτριες εταιρείες.



Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών και Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (ΣΕΙΒ), ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Εμφυτεύσιμου Ορθοπεδικού και Τραυματολογικού Υλικού (ΠΑΣΥΠΟΥ), ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών (ΠΑΣΥΠΙΕ) και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Υλικών Τεχνητού Νεφρού (ΠΑΣΠΥΤΕΝ) προειδοποιούν ότι «θα αναγκαστούν εκ των πραγμάτων να διακόψουν την προμήθεια των ειδών που εμπορεύονται προς τα νοσοκομεία, αν αυτά δεν προχωρήσουν άμεσα σε πληρωμές προς τους προμηθευτές».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν, από τον Δεκέμβριο του 2014 τα νοσοκομεία του ΕΣΥ προχώρησαν σε πλήρη διακοπή των πληρωμών προς τους προμηθευτές, με αποτέλεσμα σήμερα να έχουν συσσωρευτεί οφειλές νοσοκομείων με συνολικά 14 ? 16 μήνες καθυστέρηση! Και σημειώνουν: «Είναι προφανές ότι μέχρι σήμερα όλα τα μέλη μας με τη συνεχή και απρόσκοπτη προμήθεια ιατροτεχνολογικών προϊόντων στηρίζουν το ΕΣΥ και την ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων.

Για να αποφύγουμε μια γενικευμένη απουσία υλικών από την αγορά, αναφέρουν, θα πρέπει, επιτέλους, να προχωρήσουν τα νοσοκομεία άμεσα σε πληρωμές προς τους προμηθευτές.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com