Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Οι ημερομηνίες - κλειδιά για τις εξετάσεις μαθητών

Η αντίστροφη μέτρηση για τον φετινό εξεταστικό «μαραθώνιο» άρχισε. Τα μαθήματα στα γυμνάσια και τα λύκεια θα ολοκληρωθούν σε δύο εβδομάδες, στις 13 Μαΐου, ενώ οι πανελλαδικές εξετάσεις στις οποίες αναμένεται να συμμετάσχουν περί τους 100.000 υποψηφίους για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα αρχίσουν στις 18 Μαΐου.



Οι ημερομηνίες «κλειδιά» για τους μαθητές γυμνασίων και λυκείων, όπως καθορίζονται σε εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, είναι οι εξής:

Γυμνάσια: Οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις όλων των τάξεων του γυμνασίου θα αρχίσουν στις 19 Μαΐου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 15 Ιουνίου. Οι επαναληπτικές εξετάσεις όλων των τάξεων θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και τις 18 Ιουνίου.

Γενικά Λύκεια: Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α΄ και Β΄ τάξης των ημερήσιων Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) θα αρχίσουν στις 19 Μαΐου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 18 Ιουνίου.

• Οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Γ΄ τάξης ΓΕΛ, για τους οποίους προβλέπεται εξέταση μόνο σε επίπεδο σχολικής μονάδας, θα αρχίσουν στις 19 Μαΐου και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 18 Ιουνίου.

• Οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Γ΄ τάξης ΓΕΛ στα μαθήματα τα οποία εξετάζονται σε εθνικό επίπεδο θα αρχίσουν στις 18 Μαΐου με τη Νεοελληνική Γλώσσα γενικής παιδείας και θα ολοκληρωθούν στις 2 Ιουνίου με τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, μάθημα επιλογής όλων των κατευθύνσεων. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσουν στις 17/6, ενώ η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία για τα Τμήματα Φυσικής Αγωγής θα διεξαχθούν από 15/6 έως 26/6.

• Οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Γ΄ τάξης ΓΕΛ, στα μαθήματα τα οποία εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα διεξαχθούν από τις 4 Ιουνίου μέχρι και τις 18 Ιουνίου.

• Οι επαναληπτικές εξετάσεις των μαθητών όλων των τάξεων Γενικού Λυκείου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και τις 23 Ιουνίου.

Παράλληλα, βάσει του προγραμματισμού του υπουργείου Παιδείας, οι υποψήφιοι για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα πρέπει στις αρχές Μαΐου να αποκτήσουν από το Λύκειό τους το δελτίο εξεταζομένου με το οποίο θα προσέλθουν στο εξεταστικό κέντρο.

Στα μέσα Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) για την ηλεκτρονική υποβολή, από τα μέσα Ιουνίου ως τις αρχές Ιουλίου, του μηχανογραφικού τους δελτίου με τα τμήματα των πανεπιστημίων και ΤΕΙ στα οποία επιθυμούν να εισαχθούν.

Πότε θα γίνουν φέτος οι εξετάσεις

• 13 Μαΐου, ολοκληρώνονται τα μαθήματα στα γυμνάσια και τα λύκεια

• 18 Μαΐου, αρχίζουν οι πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή περί των 100.000 υποψηφίων στα ΑΕΙ

• 17 Ιουνίου, αρχίζουν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων.

• 4 -18 Ιουνίου, πραγματοποιούνται οι απολυτήριες εξετάσεις της Γ΄ τάξης ΓΕΛ σε επίπεδο σχολικής μονάδας

• 19 Μαΐου - 18 Ιουνίου, διεξάγονται οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α΄ και Β΄ τάξης ΓΕΛ


 
website counter
friend finderplentyoffish.com