Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Τέλος τα Grexit και Grimbo. Ηρθε η ώρα του... Grexhaustion

Δεν έχουν τέλος οι... νεολογισμοί και οι χαρακτηρισμοί για την Ελλάδα από τα ξένα μέσα ενημέρωσης. Μετά τα Grexit, Graccident και τα υπόλοιπα, η ελληνική οικονομία περνά σε νέα... φάση.



Οπως αναφέρει το CNBC ο νέος όρος είναι το «Grexhaustion». Ετσι μετά το «Grexit», το «Grimbo» και το «Gredge» ήρθε η νέα λέξη που δημιουργήθηκε την περασμένη Παρασκευή από τους οικονομολόγους της Bank of America-Merrill Lynch και θέλει να περιγράψει την κούραση, που έχει προκαλέσει η κρίση τόσο στην Ελλάδα όσο και στους εταίρους.

«Υπάρχει πάντα μια προθεσμία μετά από την τελική προθεσμία (γεγονός που συμβάλει στην εξάντληση (Grexhaustion) αναφέρουν οι οικονομολόγοι Gilles Moec και Ruben Segura-Cayuela σημειώνοντας ότι η συνεχής αντιπαράθεση ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της, είχε ένα σημαντικό αντίκτυπο: την ελληνική οικονομία.

«Οι traders έχουν συμβιβαστεί με την κατάσταση της Ελλάδας, έτσι υπάρχει ένα σημείο χλευασμού και ένα σημείο εφησυχασμού» επισήμανε ο Chris Weston, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής αγοράς της IG και πρότεινε το «Gretch» να είναι ο επόμενος όρος που θα σχετίζεται με την Ελλάδα.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com