Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Χρεοκοπία χωρίς κατάρρευση των τραπεζών - H κυβέρνηση Τσίπρα έπνιξε τις ελπίδες

To «γεράκι» της γερμανικής κεντρικής τράπεζας, Γ. Βάιντμαν ξαναχτυπά. O επικεφαλής της γερμανικής κεντρικής τράπεζας επέκρινε την Τρίτη την ελληνική κυβέρνηση γιατί δεν έχει εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις, λέγοντας πως είναι εφικτό να χρεοκοπήσει μια χώρα της ευρωζώνης χωρίς να καταρρεύσει ολόκληρη η νομισματική ένωση.



«Τα κράτη μέλη πρέπει να αναλαμβάνουν την ευθύνη για τις επιπτώσεις των πολιτικών τους πράξεων» ανέφερε σε ομιλία του στο Έσεν ο κ. Γιενς Βάιντμαν. «Πρέπει να υπάρχει μια αντιστοιχία ανάμεσα στον έλεγχο και την υποχρέωση» πρόσθεσε.

«Στο τέλος, κάτι τέτοιο προϋποθέτει την δυνατότητα της χρεοκοπίας από ένα κράτος μέλος, χωρίς να καταρρεύσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα» ανέφερε επαναφέροντας τα σενάρια για χρεοκοπία εντός ευρώ που έχουν γραφτεί ξανά τον τελευταίο καιρό. Δηλαδή να στηρίξουν οι ξένοι τις τράπεζες αλλά να κηρύξει το κράτος στάση πληρωμών.

«Είναι επιτακτικό να εγκαθιδρυθεί στην Ελλάδα μια λειτουργική διοίκηση που θα οδηγήσει την οικονομία και τα δημόσια οικονομικά σε βιώσιμο μονοπάτι και το κυριότερο, να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη για ένα αξιόπιστο μεταρρυθμιστικό μονοπάτι» σημείωσε ο κ. Βάιντμαν.

«Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έπνιξε τις ελπίδες ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο» υπογράμμισε.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com