Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Βαρουφάκης: Προωθείται με πολύ καλύτερους όρους η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας

Την διαβεβαίωση ότι τις επόμενες ημέρες «που θα κλείσει η συμφωνία με τους εταίρους» θα κλείσει και το θέμα της αξιοποίησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας με όρους πολύ συμφερότερους από τους όρους που προωθήθηκαν οι προηγούμενες διαδικασίες, και για το ελληνικό δημόσιο και για τους ιδιώτες επενδυτές, παρείχε από την Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης.


Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου της ΝΔ, Ελευθέριου Αυγενάκη, ο κ. Βαρουφάκης είπε χαρακτηριστικά πως «η κυβέρνηση θα συνεχίσει τη διαδικασία αυτή. Βρίσκεται ήδη σε διαπραγμάτευση με τους εταίρους πάνω σε αυτό το θέμα και σας διαβεβαιώ ότι καθώς κλείνει αυτή η διαπραγμάτευση τις επόμενες μέρες θα κλείσει κι αυτό το ζήτημα». Ο υπουργός Οικονομικών καθόρισε τα κριτήρια με βάση τα οποία θα προωθηθεί η διαδικασία, ενημερώνοντας πως:

- Οι επενδύσεις πρέπει να είναι υψηλότερες. «Η δέσμευση για 23,5 εκ. επενδύσεις σε τέσσερα χρόνια ανά αεροδρόμια είναι πολύ χαμηλή κατ' εμέ» είπε.



- Πρέπει να υπάρχει ένα μερίδιο για το κράτος. «Διότι το κράτος, πρέπει να κρατήσει ένα περιουσιακό στοιχείο το οποίο να μπορέσει να το αξιοποιήσει στο πλαίσιο μιας αναπτυξιακής τράπεζας ενός αναπτυξιακού οχήματος, μέσα από μία μόχλευση σε συνδυασμό με αναπτυξιακές τράπεζες όπως η ΕτΕ έτσι ώστε οι συνέργιες από την αξιοποίηση αυτής της δημόσιας περιουσίας να μεγιστοποιηθούν» εξήγησε.

- Πρέπει να υπάρχουν σαφείς δεσμεύσεις για την τοπική Οικονομία πέριξ των αεροδρομίων.



 
website counter
friend finderplentyoffish.com