Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Ζητούν «αποκλεισμό» του Μπουτάρη από το Αγιον Ορος λόγω... Gay Pride

Να αποκλειστεί ο Γιάννης Μπουτάρης από το «Περιβόλι της Παναγιάς» ή τουλάχιστον να πάψει να σχετίζεται ως Δήμαρχος με φορείς του Αγιου Ορους, εάν συνεχίσει να υποστηρίζει τη διοργάνωση του Gay Pride στην Θεσσαλονίκη, ζητούν με επιστολή τους προς την Ιερά Κοινότητα του Αθω κληρικοί, μοναχοί αλλά και πανεπιστημιακοί θεολογικών σχολών.



Στο σχετικό κείμενο η άτυπη «Σύναξη Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών» ζητά από την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους Άθω, να πάρει ξεκάθαρη θέση για την παρουσία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης στο Αγιον Ορος και το ρόλο του στη διοργάνωση του Gay Pride.

Οι φετινές εκδηλώσεις και η παρέλαση στο κέντρο είναι προ των πυλών της πόλης, καθώς είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 19 Ιουνίου και το Σάββατο 20 Ιουνίου.

Οπως υποστηρίζουν οι συντάκτες του, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης είναι από τους κύριους υποστηρικτές της, καθώς επί τρία χρόνια οργανώνει το Gay Pride της Θεσσαλονίκης, μολύνοντας το πνευματικό περιβάλλον και διώχνοντας την χάριν και ευλογία του θεού από την πόλη!

Την ίδια ώρα, ωστόσο, Ο ίδιος είναι και επικεφαλής της Αγιορείτικης Εστίας, με την ιδιότητά του ως Δήμαρχος, ενώ επισκέπτεται συχνά το Αγιον Ορος.

Οι συντάκτες του κειμένου ζητούν από την Κοινότητα του Αγίου Ορους να γίνει επίσημη παραίνεση στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης να απέχει από τη διοργάνωση, σε αντίθετη περίπτωση να του απαγορευτεί η είσοδος στο Αγιον Ορος ή τουλάχιστον να σταματήσει να έχει σχέση με την Αγιορείτικη Εστία.

Το κείμενο, το οποίο υπογράφουν και τρεις πανεπιστημιακοί καθηγητές, χαρακτηρίζει μεταξύ άλλων την ομοφυλοφιλία ως ένα βδελυκτό και αποτρόπαιο αμάρτημα που αποδεδειγμένα προκαλεί την τιμωρία του θεού, ο οποίος την επιβάλλει για λόγους παιδαγωγικούς...


 
website counter
friend finderplentyoffish.com