Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Διαθέσιμη και στο Google Play η εφαρμογή live streaming του Twitter, Periscope

Η εφαρμογή του Twitter για ζωντανή αναπαραγωγή βίντεο (live streaming) θα είναι πλέον διαθέσιμη στις φορητές συσκευές που ενσωματώνουν το λειτουργικό σύστημα της Google, Android, δύο ακριβώς μήνες μετά τη διάθεσή της στο κατάστημα της Apple.



Το Twitter απέκτησε το Periscope τον Ιανουάριο του 2015 και όπως υποστηρίζει τουλάχιστον 1 εκατομμύριο χρήστες κατέβασαν την εφαρμογή κατά την πρώτη εβδομάδα διάθεσής της στο App Store της Apple.

H Google είχε διαθέσει στις αρχές του Μαΐου μία παρόμοια εφαρμογή με την ονομασία Meerkat.

Και οι δύο εφαρμογές προσφέρουν ζωντανές ραδιοτηλεοπτικές υπηρεσίες μέσω συσκευής κινητής τηλεφωνίας. Κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής των βίντεο, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να σχολιάζουν μέσω μηνυμάτων που εμφανίζονται στην οθόνη.

Ωστόσο, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι εφαρμογές live streaming στις φορητές συσκευές καταναλώνουν μεγάλο όγκο δεδομένων και συμβουλεύουν τους χρήστες να είναι προσεκτικοί με τις επιπλέον χρεώσεις.

«Έβλεπα ένα βίντεο για περίπου 11 λεπτά σε δίκτυο 4G και χρησιμοποίησα τουλάχιστον 250MB», δήλωσε στο ειδησεογραφικό δίκτυο BBC η Βρετανίδα δημοσιογράφος Κέιτ Ράσελ. «Αν παρακολουθείτε βίντεο για διάστημα περίπου μισής ώρας θα χρησιμοποιήσετε περίπου 400MB, οπότε πρέπει να είστε προσεκτικοί εάν έχετε μικρό πακέτο δεδομένων στο πρόγραμμά σας», πρόσθεσε η ίδια.

Όπως δήλωσε η Σάρα Χάιντερ, μηχανικός της Google, το Periscope για το Android θα προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να συνεχίσουν την αναπαραγωγή κάποιου βίντεο που παρακολουθούσαν από το ακριβές σημείο στο οποίο αυτό μπορεί να σταμάτησε, εξαιτίας κάποιας εισερχόμενης κλήσης ή μηνύματος. Η ίδια χαρακτήρισε την εμπειρία της εφαρμογής ως «το πιο κοντινό πράγμα στην τηλεμεταφορά».


 
website counter
friend finderplentyoffish.com