Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Κριστίν Λαγκάρντ: «Ένα Grexit δεν θα σημάνει το τέλος του ευρώ»

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ εκτιμά ότι η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είναι «μια πιθανότητα» σε συνέντευξή της στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung



«Η έξοδος της Ελλάδας (από την Ευρωζώνη) είναι μια πιθανότητα», είπε η κ. Λαγκάρντ, η οποία βρίσκεται στη Δρέσδη, όπου συμμετέχει στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των Επτά (G7) πιο ανεπτυγμένων οικονομιών του κόσμου.

Μια τέτοια έξοδος δεν θα είναι «ένας υγιεινός περίπατος», αλλά πλέον δεν θα σηματοδοτήσει «το τέλος του ευρώ», είπε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ στη FAZ.


Προειδοποίηση από τον οίκο Moody's

Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν θα σηματοδοτούσε μία επιστροφή στην κρίση χρέους του 2012, αλλά θα δημιουργούσε κινδύνους μετάδοσης και θα άλλαζε τη φύση της νομισματικής ένωσης, η οποία υποτίθεται ότι θα ήταν μόνιμη, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters αναλύτρια του οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's.

«Δεν θεωρούμε ότι μία έξοδος της Ελλάδας θα ήταν χωρίς συνέπειες», δήλωσε η αντιπρόεδρος του οίκου για τον κίνδυνο χωρών, Κάτριν Μιλμπρόνερ. «Μία έξοδος της Ελλάδας θα άλλαζε το πρόσωπο και τη φύση της νομισματικής ένωσης, η οποία υποτίθεται ότι είναι μόνιμη και θα προέκυπτε ότι δεν είναι», δήλωσε η Μιλμπρόνερ, προσθέτοντας ότι θα υπήρχε κίνδυνος μετάδοσης στην Πορτογαλία σε περίπτωση ενός Grexit.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com