Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

«Σκουπίζουν» τα «ρέστα» των Ταμείων που είναι στις τράπεζες

Ολα τα ρευστά διαθέσιμα που έχουν στις εμπορικές τράπεζες και τα οποία δεν είναι απαραίτητα για να "καλυφθούν" τρέχουσες ανάγκες για πληρωμές, απαιτεί η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να "μεταφέρουν" στην ΤτΕ οι διοικήσεις των Ταμείων



Την εντολή έδωσαν σήμερα οι Π. Σκουρλέτης και Δ. Στρατούλης προειδοποιώντας ότι η μεταφορα ή μη των διαθεσίμων θα "επαληθευτεί" από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου και ότι θα έχουν κυρώσεις όσοι δεν "πειθαρχήσουν". Να σημειωθεί ότι ασφαλιστικά ταμεία με διαθέσιμα (όπως το Ταμείο των τραπεζοϋπαλλήλων) έχουν αρνηθεί να τα δώσουν και αρκετά από αυτά, ιδιαίτερα μετά το PSI αλλά και τις τελευταίες εξιλίξεις, τα τοποθετούν σε λογαριασμούς εμπορικών τραπεζών.

Ολόκληρη η εντολή αναφέρει:

Σας υπενθυμίζουμε τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις διατάξεις της παρ.1 του άρθρου 2 του ν.3586/2007 «Τα πλεονάζοντα κεφάλαια των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης που σχηματίζονται πέραν από τις τρέχουσες υποχρεώσεις αυτών στους λογαριασμούς ταμιακής διαχείρισης μεταφέρονται υποχρεωτικά στο λογαριασμό διαθεσίμων, στην Τράπεζα της Ελλάδος, σύμφωνα με τις διατάξεις του α.ν. 1611/1950 (ΦΕΚ 304 Α’), όπως τροποποιήθηκαν και συμπληρώθηκαν με τις διατάξεις του ν.δ. 2999/1954 (ΦΕΚ 211 Α’)».

Λαμβάνοντας υπόψη τα προαναφερθέντα, παρακαλούμε εντός της καταληκτικής ημερομηνίας 30ης Ιουνίου 2015, εφόσον υπάρχουν πλεονάζοντα κεφάλαια, να πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες μεταφοράς διαθεσίμων στο λογαριασμό διαθεσίμων της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η εκτέλεση της μεταφοράς, σύμφωνα με τις παραπάνω διατάξεις, θα επαληθευτεί από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου.

Τέλος, επισημαίνεται η ευθύνη των επικεφαλής των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης και των Οικονομικών Προϊσταμένων, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 22 & 25 του ν.4270/2014.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com