Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Μήνυμα Γιούνκερ: Ελληνες μην αυτοκτονήσετε - Πείτε «ναι» στην Ευρώπη

«Προδομένος» επειδή δεν αναγνωρίστηκαν οι προσπάθειές του δήλωσε ότι αισθάνεται ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, επισημαίνοντας ότι έκανε όλα όσα μπορούσε και δεν του αξίζει όλη αυτή η κριτική που δέχεται το τελευταίο διάστημα, ενώ πρόσθεσε ότι στόχος παραμένει μια δίκαιη και ισορροπημένη συμφωνία με την Ελλάδα.



«Δεν πρόκειται για παρτίδα πόκερ, είτε κερδίζουμε όλοι είτε χάνουμε όλοι» δήλωσε ο Γιούνκερ σε συνέντευξη Τύπου και κάλεσε τους Ελληνες να ορίσουν τη μοίρα και το πεπρωμένο τους, το δικό τους και των μελλοντικών γενιών. «Είναι η στιγμή της αλήθειας» τόνισε ο Γιούνκερ και κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να πει στους πολίτες τί διακυβεύεται.

Ο κ. Γιούνκερ «κάρφωσε» την ελληνική κυβέρνηση λέγοντας ότι ποτέ η Ευρώπη δεν κατέθεσε τελείσγραφα και σχέδια take it or leave it ενώ ανέφερε ότι ουδέποτε ζήτησε μειώσεις στις συντάξεις και τους μισθούς.

Παράλληλα, είπε ότι δεν αξίζει στον μεγάλο ελληνικό λαό η συμπεριφορά της κυβέρνησης.
Μήνυμα Γιούνκερ: Ελληνες μην αυτοκτονήσετε - Πείτε «ναι» στην Ευρώπη

«Η Ελλάδα είναι μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας και αυτή η οικογένεια πρέπει να μείνει ενωμένη» υποστήριξε ο πρόεδρος της Κομισιόν και πρόσθεσε: «Καταφέραμε να ενοποιηθούμε 19 κράτη μέλη σε ένα νόμισμα, θέλω να παραμείνουμε 19 και να πληθύνουμε τα επόμενα χρόνια... Να δουλέψουμε με επιμονή και υπομονή για το κοινόν συμφέρον».

Το να αντιπαραβάλλει κάποιος μια Δημοκρατία απέναντι σε άλλες 18 Δημοκρατίες, δεν είναι δίκαιο, ούτε σωστό, δηλώνει ο Γιούνκερ σε συνέντευξη τύπου που παραχωρεί αυτή την ώρα, σημειώνοντας ότι άλλες χώρες έδειξαν υπευθυνότητα και αναγκάστηκαν να λάβουν μέτρα λιτότητας.

Ο Γιούνκερ αποκάλυψε ότι η τελευταία πρόταση προς την Αθήνα δεν περιείχε μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, ενώ πρόσθεσε ότι είχε πει στον Τσίπρα να συζητήσουν την ανακούφιση του χρέους από το φθινόπωρο.

Έχω κάνει όλα όσα μπορούσα και δεν μου αξίζει όλη αυτή η κριτική που δέχομαι. Δεν αξίζει ούτε σε μένα, ούτε στον πρόεδρο του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ, πρόσθεσε ο Γιούνκερ, τονίζοντας ότι νιώθει πολύ κοντά στον ελληνικό λαό και ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν ήταν ποτέ επιλογή για μένα, αλλά δεν μπορώ να την υπερασπιστώ ενάντια σε όλους τους υπόλοιπους.

Τόνισε ακόμα ότι αποκλείστηκαν οι φωνές εκείνων που εργάστηκαν νυχθημερόν για να διατηρήσουν ενωμένη την ευρωπαϊκή οικογένεια.

«Ακούμε αναφορές για τελεσίγραφα, για εκβιασμούς, ποιος όμως είναι μπλεγμένος σε αυτό, από πού έρχονται οι απειλές;» τόνισε ο Γιούνκερ, προσθέτοντας ότι οι διαφωνίες πήραν υπερβολικά δραματικές διαστάσεις.

Τέλος ο Γιούνκερ κάλεσε τους Ελληνες πολίτες να πουν «ναι» στο δημοψήφισμα, να πουν «ναι» στην Ευρώπη, «ναι» στην Ελλάδα - «γιατί η Ελλάδα είναι Ευρώπη και η Ευρώπη είναι Ελλάδα».

 
website counter
friend finderplentyoffish.com