Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

«Μπόνους» στις Πανελλαδικές για παιδιά του εξωτερικού

Διευρύνεται η κατηγορία των παιδιών Ελλήνων του εξωτερικού που θα μπορούν να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια και ΤΕΙ της Ελλάδας.




Με απόφαση του υπουργείου Παιδείας, στο ειδικό ποσοστό εισαγωγής στην ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα ενταχθούν πλέον και τα παιδιά των οποίων τουλάχιστον ο ένας γονέας διαμένει επί δύο χρόνια στο εξωτερικό κατά την τελευταία δεκαετία, πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης του υποψηφίου για εισαγωγή σε ΑΕΙ. Μέχρι τώρα, απαιτούνταν πέντε έτη διαμονής του ενός γονέα στο εξωτερικό.

Η απόφαση αυτή, όπως αναφέρει μεταξύ άλλων ο υπουργός Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς σε γραπτή απάντηση η οποία διαβιβάστηκε στη Βουλή ύστερα από ερώτηση του βουλευτή Ν. Νικολόπουλου, ελήφθη «με δεδομένη τη μεγάλη ροή 'νεο-μεταναστών' Ελλήνων σε χώρες όπως η Γερμανία, εξαιτίας της μνημονιακής καταιγίδας που έχει πλήξει την ελληνική κοινωνία».

Στην ίδια κατηγορία και κατ΄ εξαίρεση για φέτος, εντάσσονται και τα παιδιά Ελλήνων του εξωτερικού που επέστρεψαν στη χώρα και μετεγγράφησαν στην τελευταία τάξη Γενικού Λυκείου κατά το β΄ τετράμηνο και μέχρι και δέκα ημέρες πριν από τη λήξη των μαθημάτων.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com