Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Εκτακτα μέτρα της ΕΛΑΣ σε τράπεζες, δημόσια κτίρια και σούπερ μάρκετ

Τηλεδιάσκεψη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγου Δημήτρη Τσακνάκη με όλους τους περιφερειακούς διευθυντές της Αστυνομίας στην επικράτεια πραγματοποιήθηκε, προκειμένου να δοθούν κατευθύνσεις για τα μέτρα εν όψει του δημοψηφίσματος της ερχόμενης Κυριακής.






Παράλληλα, από σήμερα επεκτείνεται ο θεσμός του αστυνομικού της γειτονιάς σε μόνιμη βάση, ενώ ήδη εφαρμόζεται σχέδιο για την μεγαλύτερη προστασία πολιτών και οργανισμών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο αρχηγός έδωσε εντολές στους επικεφαλής των αστυνομικών διευθύνσεων, να βρίσκονται σε επιφυλακή όλες οι δυνάμεις, να επιτηρούναι τράπεζες, σούπερ μάρκετ και άλλοι χώροι συγκέντρωσης και συναλλαγών των πολιτών, να ληφθούν μέτρα για την φρούρηση των εκλογικών κέντρων, δημοσίων κτιρίων, κ.λ.π., καθώς και να υπάρχει πλήρης ετοιμότητα για αστυνομική επέμβαση αν χρειαστεί. Έγιναν επίσης ιδιαίτερες υποδείξεις να μην εκφράζονται πολιτικές απόψεις από τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, για να μην υπάρξουν προκλήσεις.

Στο πλαίσιο των μέτρων για το δημοψήφισμα, έγινε γνωστό ότι «παγώνουν» οι άδειες στο αστυνομικό προσωπικό, μέχρι και την επόμενη Δευτέρα, ενώ αναμένονται από το Υπουργείο Εσωτερικών συγκεκριμένες οδηγίες που προβλέπονται από τον εκλογικό νόμο, με βάση και το Προεδρικό Διάταγμα για την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, το οποίο υπογράφηκε χτες το βράδυ. Μέχρι και πριν από λίγο πάντως δεν είχαν ανακληθεί οι άδειες που έχουν δοθεί.

Σημειώνεται ότι με διαταγή που εστάλη από τις 17 Ιουνίου από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, προς τις αστυνομικές υπηρεσίες, έχουν αυξηθεί τα μέτρα φρούρησης από δυνάμεις των ΜΑΤ, της ΥMΕΤ, της ομάδας ΔΕΛΤΑ και γενικώς της Άμεσης Δράσης, στην Βουλή, στο Μέγαρο Μαξίμου, στο Προεδρικό Μέγαρο, σε υπουργεία και οργανισμούς, καθώς και σε πρεσβείες, (κυρίως στην γερμανική), ενώ έχουν δοθεί εντολές η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων να είναι εμφανής, σε αντίθεση με την μέχρι τώρα τακτική, κατά την διάρκεια συγκεντρώσεων και να είναι σε ετοιμότητα προκειμένου να επέμβουν σε περίπτωση επεισοδίων.

Επιπλέον, υπάρχει από προχθές στενή επιτήρηση , κυρίως από την Ομάδα ΔΙΑΣ, στα ΑΤΜ τραπεζών και στα σούπερ μάρκετ, καθώς και όπου συνωστίζονται πολίτες για οικονομικές συναλλαγές.

Πριν από λίγο ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ η επέκταση του θεσμού του Αστυνομικού της Γειτονιάς και η καθιέρωση ειδικού τηλεφωνικού αριθμού για την επικοινωνία των πολιτών, δράσεις οι οποίες ήταν στο πρόγραμμα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης της Αστυνομίας, με στόχο «την ενημέρωση των πολιτών, την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και της προστασίας τους από επιτήδειους ή κυκλώματα που θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευθούν την αγωνία και την ανησυχία τους».

Συγκεκριμένα, από σήμερα (29.06.2015), ο θεσμός του Αστυνομικού της Γειτονιάς, θα εφαρμόζεται:

- σε οκτώ Αστυνομικά Τμήματα της Αττικής (Καλλιθέας, Πατησίων, Παγκρατίου, Α΄ Αχαρνών, Α΄ Γλυφάδας, Χαλανδρίου, Νίκαιας και Δημοτικού Θεάτρου),

- σε τέσσερα Αστυνομικά Τμήματα της Θεσσαλονίκης (Ευόσμου, Τούμπας - Τριανδρίας, Αναλήψεως και Αμπελοκήπων) και

- σε 24 Αστυνομικά Τμήματα στην υπόλοιπη Ελλάδα: (Κιλκίς, Σερρών, Βέροιας, Ιωαννίνων, Ηγουμενίτσας, Α΄ Λάρισας, Β΄ Λάρισας, Βόλου, Νέας Ιωνίας Βόλου, Α΄ Ηρακλείου, Β΄ Ηρακλείου, Χανίων, Ρόδου, Κορίνθου, Καλαμάτας, 'Αργος, Κομοτηνής, Ξάνθης, Καβάλας, Κέρκυρας, Χαλκίδας, Λαμίας, Β΄ Πατρών και Αγρινίου).

Γίνεται γνωστό ότι ήδη δόθηκαν οδηγίες στους Αστυνομικούς της Γειτονιάς να επιδεικνύουν ιδιαίτερη ευαισθησία και φροντίδα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, με προτεραιότητα στη φροντίδα και εξυπηρέτηση των ΑμεΑ και των υπερηλίκων.

Επίσης, το Υπουργείο θέτει στην υπηρεσία του κοινού τον αριθμό κλήσης 11188 προκειμένου να μην αισθανθεί κανένας πολίτης μόνος και αβοήθητος.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com