Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Κορκίδης: «Τα προτεινόμενα μέτρα θα αύξαναν τα λουκέτα, αλλά το δημοψήφισμα θα βάλει οριστικό λουκέτο στο σύνολο της αγοράς»

«Τα χειρότερα επιβεβαιώνονται από τις εφιαλτικές εξελίξεις. Το δημοψήφισμα δεν είναι επίδειξη δημοκρατικής δύναμης, αλλά στην παρούσα φάση, ενέργεια πολιτικής αδυναμίας, υποκρισίας και διχασμού του ελληνικού λαού.



Πρόκειται για μία λάθος απόφαση, με λάθος ερώτημα, σε λάθος στιγμή και ελέγχεται η χρησιμότητά του, αφού ήδη έκλεισαν για μία εβδομάδα οι τράπεζες, το χρηματιστήριο και για άγνωστο πόσο, επιβλήθηκε έλεγχος ροής κεφαλαίων "capital controls" στις αναλήψεις από τους τραπεζικούς λογαριασμούς ιδιωτών και επιχειρήσεων». Αυτό δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλης Κορκίδης.

Ο ίδιος συνέχισε στη δήλωσή του ότι: «τα γεγονότα, με την δραματική τροπή που έχουν πάρει, μας ξεπερνούν όλους και κυρίως τους πολιτικούς της χώρας. Ζητούν από τον ελληνικό λαό να πάρει στα χέρια του το μέλλον της Χώρας. Ποιο μέλλον επικαλούνται, ποιο οραματίζονται και ποιο ακριβώς μπορούν να μας περιγράψουν; Δεν γνωρίζουμε και πολύ αμφιβάλλουμε, εάν και οι ίδιοι γνωρίζουν, πως θα διαμορφωθεί η επόμενη μέρα.

Είναι ώρα ευθύνης της πολιτικής τάξης της Χώρας και όχι των πολιτών. Η απόφαση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος έβαλε την πατρίδα μας σε αχρείαστες περιπέτειες με μη μετρήσιμες επιπτώσεις. Η "απόσυρση" της πρότασης των τριών θεσμών αφήνει ένα ανύπαρκτο ερώτημα σε ένα άνευ αντικειμένου δημοψήφισμα. Εύλογα, αναρωτιόμαστε, ποια πρόταση θα τεθεί τελικά στην κρίση του ελληνικού λαού, την Κυριακή 5 Ιουλίου, πέντε ημέρες, αφού έχει λήξει το πρόγραμμα; Τα προτεινόμενα εκατέρωθεν μέτρα εκτιμούσαμε, ότι θα αύξαναν τα λουκέτα στην αγορά. Πλέον, όμως, φοβόμαστε, ότι το δημοψήφισμα "γρίφος", μετά και το κλείσιμο των τραπεζών, θα βάλει οριστικό λουκέτο στο σύνολο της ελληνικής αγοράς. Ο εμπορικός κόσμος φτώχυνε για να μην πτωχεύσει η Ελλάδα. Δεν μπορούμε να βλέπουμε τους κόπους μιας ζωής και τις θυσίες μας, έξι χρόνια τώρα, να παίζονται κορώνα - γράμματα. Πρέπει, όλοι να κατανοήσουμε ότι η εθνική χρεοκοπία ισοδυναμεί με διεθνή απομόνωση του λαού και της χώρας, αλλά και εθνική ντροπή».

Οι Έλληνες επιχειρηματίες, δηλώνει ο ίδιος, θέλουν την Ελλάδα στο φυσικό της χώρο, μέσα στην Ευρώπη και μέσα στο ευρώ. Όλα τα άλλα, είναι ανεπίτρεπτα διλήμματα, μετά από μία εκατέρωθεν ατελέσφορη διαπραγμάτευση και μπροστά στον κίνδυνο μίας απαράδεκτης εξόδου από την Ευρωζώνη. «Μια ολέθρια κατάληξη, σε οικονομικό, κοινωνικό και εθνικό επίπεδο, για την πατρίδα μας. Ξεκάθαρα, λοιπόν, οι μικρομεσαίοι της αγοράς λέμε, ναι στο ευρώ και όχι στο "lobby" της δραχμής».

Τούτη την κρίσιμη ώρα, συνέχισε ο πρόεδρος, η Ελλάδα χρειάζεται μία εθνική προσπάθεια για αναπτυξιακή κατεύθυνση, συνεννόηση και συναίνεση και όχι κινήσεις πανικού και εθνικού εντυπωσιασμού.

«Με πυξίδα την διαχρονική συμβολή μας στην προκοπή του τόπου, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες πάντα στηρίζαμε τις εθνικά ωφέλιμες λύσεις. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης και συνείδησης, αλλά και με όσα αποθέματα ψυχραιμίας διαθέτουμε, το ίδιο ακριβώς θα κάνουμε και αυτή τη στιγμή. Καλούμε, εδώ και τώρα, τους πολιτικούς ηγέτες του τόπου να πράξουν το ίδιο, για το καλό όλων των Ελλήνων και ένα καλύτερο αύριο για την Ελλάδα...», κατέληξε ο κ. Κορκίδης.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com